≫ 

Narod kolabira na ulicama i grobljima: Hitna juri, čovek umro na ulici, spomenik se srušio na deku

Subjektivni osećaj je da je tokom prepodneva temperatura dostigla čak 37 stepeni

  • 58

U Ulici Dimitrija Tucovića, kod broja 29, Hitna pomoć je jutros imala intervenciju. Ekipa je pozvana, jer se muškarac (55) samo srušio nasred ulice. Hitna pomoć je pokušala reanimaciju, ali, nažalost, čoveku nije bilo pomoći i lekar je samo konstatovao smrt.  

Kako saznajemo u Hitnoj pomoći, ekipe su od jutros imale brojne intervencije na terenu. Pošto su Zadušnice, mnogi Beograđani su krenuli put groblja, a iako su krenuli rano ujutru, s obzirom da sunce od jutros nemilosrdno "prži" bilo je i onesvešćivanja i kolabiranja od vrućine. Nije ni čudo, s obzirom na činjenicu da je subjektivni osećaj da je temperatura jutros dostigla čak 37 stepeni.

Zato ekipe Hitne pomoći od jutro ne staju, imaju pune ruke posla.

Još jedna intervencija Hitne pomoći dogodila se na Novom groblju, kada je spomenik pao na ruku čoveku od 70 godina. On je prevezen na Urgentni centar.

U Beogradu se danas očekuje najviša dnevna temperatura oko 35 stepeni. I drugog dana vikenda, pretežno sunčano i toplo s maksimalnom temperaturom od 32 do 34 stepena, a posle podne i uveče uz lokalni razvoj oblačnosti s kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom. Tek u ponedeljak malo svežije.

Znamo da je nemoguće da ostanete u rashlađenom stanu, jer svi imamo neke obaveze, pa kad već izlazite napolje, krenite "opremljeni": vodom, lepezama, šeširima, a neki se od sunca "brane" i kišobranima.

VIDEO: Dr Stefanović upozorava: Ako u vidnom polju vidite mušice i svetlucanje, hitno kod lekara!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • igor

    15. jun 2019 | 14:25

    Temperatura je izmerena 41 C,na 5 vrsti termometra,A drzava cuti,nesme da proglasi vanredno stanje ker ce morati firme da se zatvore.Svake godine tako.Prokleti i bedni drzavni R(J)adnici.Ljudi padaju,umiru..U firmi u Zrenjaninu,Draxlmaier padaju na radnim mestima,zena 1977 godiste umre za radnimmestom,al nesme da se proglasi vanredno stanje.Gladne godine.

  • Mi smo

    15. jun 2019 | 13:04

    Siromašni. Busom na groblje, pa peške do groba, pa nazad kući... Sto znojeva nas oblije, da bi odradili nešto što se ne mora.

  • Zex

    15. jun 2019 | 15:42

    Meni su najludji penzioneri. Oni kukaju da ih sve boli, smeta im vreme, a lutaju po ulici .Uz to im pozli, pa se umesto nekome kome je hitno, hitna pomoc preusmeri na njih. Ifu kao pijani ,osamuceni... Danas jedan siromah umalo da udari babu jer ona seta ,a lose joj .Covek se prenerazio. Aman zatvorite ih u kuce i ni makac napolje. Gori su od male dece

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA