≫ 

Boranka izašla iz zatvora, pa posle 3 dana ubila priju: Sada je osuđena na skoro 14 godina robije

Ona je pre ubistva osumnjičena da je iz RTB Bor ukrala tri tone bronze

  • 11
Alenša Turku

Alenša Turku, ubijena kratežom u spavaćoj sobi / Foto: Privatna arhiva

Viši sud u Zaječaru osudio je Andiku Osmanović (52) iz Bora nepravnosnažnom presudom na 13 godina i 8 meseci zatvora zbog teškog ubistva i nelegalnog držanja oružja. Andika je 21. septembra prošle godine pucnjem iz krateža ubila svoju priju. Pre toga je bila u pritvoru zbog sumnje da je sa dvojicom saučesnika iz magacina RTB Bor ukrala tri tone bronzanih odlivaka, vrednih 2,5 miliona dinara. Na slobodu je puštena samo tri dana pre krvavog pira.

Boranka je 21. septembra 2018. godine, dva sata iza ponoći, pucnjem iz krateža ubila svoju bivšu priju Alenšu Turku (39).

- Ona je 13 dana pre toga uhvaćena sa svojim saučesnicima D. Dž. (29) i S. J. (27) kad je kombijem iz centralnog magacina RTB Bor pokušala da ukrade odlivke. Troje lopova uspelo je da iz magacina izveze bronzu, ali ih je policija ubrzo posle krađe uhvatila i smestila u pritvor - rekao je tad izvor upućen u istragu.

Andika i njeni kompanjoni tada su identifikovani zahvaljujući snimcima sa sigurnosnih kamera, koje su zabeležile lopovluk, a nikome nije jasno kako su toliku količinu bronze utovarili u kombi.

Čim se našla na slobodi, Amdina je počinila novo krivično delo, ali ovog puta mnogo teže i krvavije.

Podsetimo, u noći između četvrtka i petka Osmanovićeva je došla na vrata porodice Turku kako bi svoju bivšu snaju Isidoru (18) vratila kući. U tom trenutku Isidora je s mlađom sestrom i roditeljima spavala.

- Amdina je zahtevala da se devojka vrati, jer je od njenog sina pobegla sedam meseci ranije. Vikala je da će ih sve pobiti, lupala na vrata, a onda ih i razvalila. Nesrećna porodica se sakrila u spavaćoj sobi, ali je pomahnitala žena polupala prozor, provukla kratež i ispalila osam hitaca. Jedan od njih smrtno je ranio Alenšu Turku, koja je momentalno preminula - rekao je tad izvor iz istrage.

Policija, koju je Isidorin otac zvao, stigla je u tom trenutku i jedva uspela da savlada Andiku i spreči veću tragediju.

Isidora Turku od Osmanovića je pobegla kad je napunila 18 godina, a tokom šest godina, koliko je živela sa ovom porodicom, prošla je torturu.

- Imala sam 12 godina kad me je Andikin sin oteo i prisilio da mu budem žena. Cela njegova porodica me mučila, vređala, tukao me ko god je stigao. Bila sam tamo pod prisilom, živela sam gore nego rob. Zbog toga sam nakon nekoliko meseci uspela da pobegnem kod roditelja, ali je tada Amdina došla kod nas, izvadila pušku i kazala da će ''raditi sačma'' ako odbijemo. Nisam imala kud i vratila sam se, a tortura je postala gora nego ikad - rekla je Isidora.

VIDEO: Krvavi okršaj na Novom Beogradu

(Z. A)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Detroit

    21. jun 2019 | 13:57

    jel moguce da nekom odzmes zivot i odlezis 13 godina???Neciji zivot si uzeo!!!Oko za oko,Zub za Zub.Tacka!

  • Naja

    21. jun 2019 | 13:38

    Pa kako se zove taj ženski monstrum, Boranka, Andika, Amdina? Meni ovde ništa nije jasno.

  • Marko

    21. jun 2019 | 13:51

    Ovo mora da se posle letovanja slikala kad je tako tamnoputa ;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA