Detalji nesreće kod Jelašnice: Miljan nije bio klinac željan dokazivanja, ubio ga je tren nepažnje

- Dečica su mu još mala, sinčić jedva nekoliko meseci - kažu prijatelji poginulog muškarca

  • 2

Motociklista Miljan Stojanović (46), zvani Mafija iz Kovanlučke ulice u Nišu koji je poginuo u nedelju oko 22.45 sati na novoizgrađenom delu auto puta Niš - Pirot kod sela Jelašnica, iza sebe je ostavio suprugu i petoro dece.

Miljan je poginuo kada je udario svojim "Kavasakijem" u betonsku ogradu na putu dok se sa mlađim bratom vraćao iz pravca sela Ostrovica. Na licu mesta vidljivi su jasni tragovi kočenja, pa se pretpostavlja da je video betonsku ogradu na putu, ali nije uspeo da se zaustavi. Miljan je obožavao motore, ali nije bio član nijednog od aktuelno postojećih grupa motociklista.

Prema rečima njegovih prijatelja, trojica vozača su se vraćala u Niš i pošto poslednjih meseci mnogi idu ovim putem da bi se "spustili" na Jelašnički put do Niške Banje odnosno ka Niša, to su i oni hteli.

Jedan od njegovih prijatelja, Božidar Mitić pokrenuo je akciju da se pomogne porodici ovog Nišlije tako da je sakupljanje dobrovoljnih priloga već počelo.

- Miljan je bio drugar, bio je na mnogim stazama da bi se trkao. I sada je očekivao poziv iz inostranstva za neku veću trku, ali ne bih rekao da se trkao u noći kada je poginuo. Pored njega je vozio mlađi brat koji je takoreći prvi put seo na motor. Miljan je profesionalac. On nije klinac željan dokazivanja. Sigurno je to bio trenutak nepažnje, malo veći gas kada je put "otvoren" i dogodi se neviđena tragedija. Dečica su mu još mala, sinčić jedva nekoliko meseci ima i zato moramo svi da pomognemo. Motociklisti Niša i okoline će pomoći, ali neophodna je šira akcija kako u ovim čudnim vremenima ne bi zaboravili ono najvrednije, a to su deca - priča Božidar.

Iliju M.(16) je sa društvom prvi pritekao i pozvao Hitnu pomoć. Njegovo društvo je sedelo na bankini puta, u blizini kafića kada su prošla tri motocikla, a posle petnaestak sekundi se čuo jak prasak i video dim. Nakon toga su dotrčali do mesta udesa da bi videli da Miljanu nije bilo pomoći.

Dobronamerni ljudi koji žele da pomognu Miljanovoj porodici to mogu da učine na broj žiro računa: 105000010280032287, "Aik banka" na ime Stojanka Ganić. Mitić kaže da će motoristi ubrzo doći do dogovora da se formira fondacija ili neki drugi način kako bi se pomoglo Miljanovoj porodici.

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sak

    25. jun 2019 | 13:02

    Koliko znam svako pogine zbog trenutka nepažnje ! I sad vi pozivate za novčanu pomoć porodici čoveka koji je više voleo Kavasaki nego da obezbedi familiju ako mu se nešto desi ??? Ej bre 46 godina

  • Gaga

    25. jun 2019 | 12:58

    Petoro dece i motociklizam po meni ne bi trebalo da budu deo života iste osobe... Motociklisti i njihova sloboda su mi super, i žao mi je ovog čoveka ali očigledno je da mu porodica nije bila na prvom mestu već motori.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA