≫ 

Drama u zgradi Patrijaršije: Bivši crkvenjak uzeo taoce, pretio pištoljem i tražio 200.000 evra

Novac je tražio za, kako je rekao, odbranu Kosova i Crne Gore

  • 64
SPC patrijarsija pucnjava Foto ilustracija: Telegraf/Shutterstock

Branko L. (42), rođen u Crnoj Gori, ušao je oko podneva u zgradu Patrijaršije SPC u centru Beograda u Ulici kralja Petra. Odmah je upao u kancelariju na prvom spratu, izvadio pištolj i od knjigovođe i blagajnika koji su bili u prostoriji, zatražio 200.000 evra, za, kako je rekao, "svoje zasluge u odbrani Srbije".

Zatim je ljudima rekao da mu daju novac ili da zovu policiju. Sve vreme je držao pištolj u ruci. 

BLAGAJNIK KRIŠOM POZVAO POLICIJU

Pribrani blagajnik uspeo je krišom da pozove policiju koja je odmah reagovala. Policijske patrole sa Starog grada su razrešile talačku situaciju, razoružale i savladale Branka L, koji nije uspeo da pruži otpor.

Povređenih osoba nije bilo. Osumnjičeni muškarac do sada nije imao dosije, ali ni dozvolu za oružje.

Utvrđeno je da je u pitanju bivši crkvenjak Hrama svetog Save. Priveden je u policijsku stanicu i u konsultaciji sa nadležnim tužilaštvom biće pokrenut postupak protiv njega.

PATRIJARH: NIJE BILO NIMALO PRIJATNO

Sve se dešavalo ispred kabineta patrijarha Irineja, koji nije bio u kabinetu, ali je bio u zgradi.  Patrijarh je za Kurir rekao da nije bilo nimalo prijatno kada je bivši crkvenjak upao u zgradu Patrijaršije i zatražio novac.

Patrijarh srpski Irinej Patrijarh Irinej, Foto: Tanjug/TV Hram

- Ne znamo da li je bio pri sebi, lično ne znam koji je bivši crkvenjak u pitanju. Policija je bila i uradila svoj posao. Bitno je da se sve dobro završilo - rekao je prvi čovek za SPC.

U Patrijaršiju su došle dve patrole sa Starog grada. Policajac Zoran Vulović je savladao Branka L. i oduzeo mu "beretu" sa sedam metaka.

Branko L. je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivična dela iznuda u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja, njemu je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwer

    3. jul 2019 | 16:19

    Ne pravite cirkus od ovoga u komentarima. Čovek sigurno nije pri čistoj svesti i zdravoj pameti. Hvala Bogu da se sve završilo bez žrtava. Bravo za hrabrog policajca koji je razoružao potencijalnog ubicu.

  • I.X

    3. jul 2019 | 15:56

    Braco i Sestre crkva nam je ZESTOKO napadnuta od SATANISTA, tako da ce od ovoga sigurrno da ispliva VELIKA PRLJAVSTINA koju su ovi prljavi uneli u nase SVETINJE...zivi bili pa videli..pozz POMAZE BOG!

  • Мачак

    3. jul 2019 | 15:42

    Наравно, зна човек где има лове. Тамо где се приходује, а не плаћа порез!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA