Lekari u Nišu uzeli 3.500 evra da "nameste" invalidsku penziju

Penziju su nameštali pedesetdvogodišnjem muškarcu

  • 4

Pripadnici MUP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa pripadnicima BIA i Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo trgovina uticajem, dok je protiv jedne osobe podneta krivična prijava za isto krivično delo. Ove osobe počinile su krivična dela s ciljem da nameste invalidsku penziju.

Uhapšeni su M.M. (63), lekar specijalista Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Gornja Toponica“, D.J. (52) i A.S. (67). Protiv šezdesetjednogodišnjeg lekara specijaliste-veštaka organa veštačenja u prvostepenom postupku Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje podneta je krivična prijava.

Osumnjičena M.M. se tereti da je od D.J. zahtevala i primila 3.500 evra mita, od kojih je 2.300 evra zadržala za sebe, a 1.200 evra je, posredno preko A.S.,predala šezdesetjednogodišnjem lekaru.

Sumnja se da je ovaj lekar potom korišćenjem svog službenog položaja posredovao kod svog kolege lekara-veštaka u RFZO da donese pozitivan nalaz u ostvarivanju prava na invalidsku penziju jednoj osobi.

Osumnjičeni M.M, D.J, i A.S. su privedeni nadležnom tužilaštvu, dok će po nalogu tužilaštva protiv šezdesetjednogodišnjeg muškarca biti podneta krivična prijava.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    8. jul 2019 | 11:25

    Pa sta je tu cudno????!!!! Uzimaju pare na svakom koraku I to svi znaju a niko ne reaguje a Srbija je KAO pravna drzava

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA