≫ 

Dečaku (7) kod Pančeva grom otkinuo nogu: Mnogo se plašio grmljavine, hteo da se sakrije, pa stradao

Sedmogodišnjak se plašio jake kiše i grmljavine i često se skrivao po neobičnim mestima u kući ili van nje kada napolju krene nevreme, pričaju komšije

  • 16

Sedmogodišnji dečak P. stradao je sinoć na putu za Crepaju kod Pančeva, dok je uplašen zbog nevremena tražio zaštitu od groma kog se, kako kažu komšije, veoma plašio.

Dok je tražio sklonište, grom ga je udario i dečak je nekoliko minuta kasnije podlegao stravičnim povredama koje je zadobio. Kako pričaju komšije, nastradali dečak, iako je imao samo sedam godina uvek je bio veseo i spreman svima da pomogne. Vest o njegovoj tragičnoj pogibiji šokirala je sve.

ČESTO JE TRČKARAO I IGRAO SE OKO KUĆE

- On je svima hteo da pomogne, bio je baš veselo dete. Često je trčkarao i igrao se oko kuće. Meni kao radniku stalno je donosio vodu kada ga zamolim - priča jedan od komšija, potresen ovom tragedijom.

obuca decja, patike, cipele, dete decak noge  trci

P. se mnogo plašio grmljavine, Foto-ilustarcija: pixabay.com

Kako pričaju komšije, njegovi roditelji, rade u ciglani koja se nalazi nadomak njihove kuće i pored tragično nastradalog P. imaju još dve ćerke i jednog sina.

- Ovo je velika tragedija, dečak je bio dobra duša, kao i celokupna njegova porodica. Uvek su hteli da pomognu, a inače oni ovde dolaze sezonski kako bi radili - dodaje komšija.

Kako komšije tvrde, oni svakoga leta dolaze iz Prokuplja kako bi radili u ciglani i tako prehranili svoju porodicu.

- Njegova majka je uvek vodila računa o deci, često ih je vodila na sladoled sve zajedno, baš su bili prava, srećna porodica - dodaje jedna od komšinica.

SAKRIO SE U PORTIRNICU CIGLANE

Sedmogodišnjak se plašio jake kiše i grmljavine, i često se skrivao po neobičnim mestima u kući ili van nje kada napolju krene nevreme, pričaju komšije. Te kobne večeri, kako tvrde komšije, on se sakrio u obližnju portirnicu ciglane, koja se nalazi odmah pored njihove kuće, i tu je tragično nastradao.

Dečak

Komšije su čule jak i snažan udarac groma, Foto: Pixabay/27707

- Grom ga je udario u nogu i tako ga povredio, otkinuvši mu kompletnu nogu. On je prvo davao znake života ali je, nažalost, ubrzo preminuo. Strašno je to što ga je baš majka našla nakon udara groma - dodaje jedna od komšinica.

OD UDARA GROMA NESTALO STRUJE

Komšije su čule jak i snažan udarac groma, i u kompletnom komšiluku na kratko nestalo je struje.

- Mi smo bili u kući i čuli smo da je nešto jako lupilo, ali nismo mogli da slutimo da se to baš desilo nekoliko kuća od naše. Nakon toga nestala je struja, verovatno jer su iskočile sklopke. Ubrzo smo čuli da je mali P. preminuo - dodaje komšinica.

Ožalošćena porodica nije želela da razgovara sa novinarima. Okupljeni oko jednog stola plakali su sa rođacima i komšijama koji su došli da izjave saučešće.

VIDEO: Stravičan udar groma zatresao celu ulicu

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran

    8. jul 2019 | 19:13

    Tuga do neba, saučešće porodici...

  • MIKI

    8. jul 2019 | 18:50

    GOSPODE BLAGI POMILUJ GA,SAUČEŠĆE PORODICI.

  • Vesna

    8. jul 2019 | 19:48

    Leti sa Andelima duso mala neka ti bog da da budes na najlepsem mestu na nebu.Saucesce porodici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA