Detalji incidenta u kom je Elmir ostao bez uha: Posvađali se u diskoteci, pa izbila masovna tuča

On je juče operisan u Kliničkom centru u Beogradu

  • 3
Elmir Rovčanin Foto: Facebook

Policija u Prijepolju i danas je pokušavala da dokuči detalje masovne tuče koja se u nedelju rano ujutro dogodila ispred jednog noćnog kluba u ovom mestu, u kojoj je Elmir Rovčanin (27) iz Brodareva ostao bez uveta.

Posle prve verzije da je Ročvaninu, dok je pretučen ležao na ulici, neko prišao i nožem odsekao uvo, pojavila se i druga, manje verovatna, da mu je uvo otkinuto tokom tuče. Tek, on je juče operisan u Kliničkom centru u Beogradu, a lekari, u nadi da će mu spasiti uvo, najavili su još jedan hirurški zahvat.

Krivica da je "27-godišnjem muškarcu posle tuče u kojoj je učestvovalo više lica naneo povredu uva", kako je saopštila Policijska uprava Prijepolje, pala je na S. K. (37) iz Priboja koji je uhapšen i kome je određeno zadržavanje do 48 sati.

Policija je saopštila da će on biti predat Osnovnom javnom tužilaštvu u Prijepolju, ali ne i na koji način je Rovčanina ostao bez uveta.

Prema onome što se iz nezvaničnih, ali pouzdanih izvora moglo saznati je da je u prijepoljskoj diskoteci, u nedelju u ranim jutarnjim satima, došlo do masovne tuče kojoj je prethodila svađa dve grupe koje su se zatekle u objektu.

Tuča, bejzbol palica U tuči su navodno korišćene i bejzbol palice, Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Sukob se potom preneo i ispred diskoteke a u njemu su navodno korišćene i bejzbol palice. Najgore je prošao Elmir Rovčanin koga su, kada su se strasti smirile, pronašli pretučenog kako leži na ulici, ali bez uveta.

- Za sada sve ukazuje da je Rovčaninu uvo odsečeno oštrim predmetnom nožem. Da li se to gododilo dok je bespomoćan ležao na asfaltu ili tokom tuče za sada je nepoznato. Mnogo detalja će biti jasnije posle saslušanja S. K. i ostalih vinovnika sukoba, takođe i Rovčanina koji zbog zdravstvenog stanja u kome se nalazi još uvek nije dao izjavu policiji. Da je u tuči korišćen nož govori i činjenica da je jedan mladić, koji je pokušao da zaštiti Rovčanina, zadobio posekotine po rukama. Takođe dobio je i udarac u glavu - priča izvor "Blica" iz prijepoljske policije.

Prijepolje kao i Brodarevo, mesto uz granicu Srbije i Crne Gore su međunacionalne sredine u kojima je izmešan srpski i bošnjački živalj. Takođe i Priboj iz kog je uhapšeni S. K. kao i još nekoliko učesnika tuče. Mada su se na sandžačkim portalima pojavili komentari da je tuča u kojoj je Rovčaninu odsečeno uvo nacionalno motivisana, tome potvrde za sada nema.

Elvir Rovčanin, tako kažu u njegovom Brodarevu, nije poznao kao neko sklon sukobima. Ovaj mladić sa desetak godina ostao bez oca koji je vozilom sleteo u reku Lim i poginuo, posle čega ga je majka ostavila i preudala se u Sarajevo. Živeo je sa babom, a kasnije sa stricem.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA