≫ 

Ljudi, to nije taj, znam ko me tukao: Osudili pogrešnog čoveka iz Prokuplja jer se zove kao napadač

- Ne znam ko je ovog čoveka i zašto osudio, ali ja sa tim nemam nikakve veze, niti ga poznajem - rekao je pretučeni Nišlija

  • 3

Prekršajni sud u Nišu je nepravosnažno osudio A.A. (37) iz Prokuplja, zbog navodnog prebijanja Nišlije. Prokupčanin tvrdi da ne samo da nije učestvovao u tuči, već nikada nije ni bio u objektu u kojem se ona desila. To potvrđuje i prebijeni Nišlija, koji kaže da osuđeni sa napadačem ima zajedničko samo ime.

Presuda sa njegovom adresom i matičnim brojem i kaznom od 30.000 dinara, uz obavezu plaćanja i svih sudskih troškova iznenadili su Prokupčanina A. A, ali i - oštećenog. Da nije učestvovao u tuči i da to nije osoba koja ga je sredinom jula 2018. godine pretukla, potvrdio je Južnim vestima i Nišlija D. I. koji je, pošto je video fotografiju osuđenog, rekao da to uopšte nije ta osoba.

- Ne, ovo nije taj. Mene jeste te noći fizički napao čovek koji je meni poznat i čije ime i prezime je kao i njegovo, ali je to sasvim druga osoba. Ne znam ko je ovog čoveka i zašto osudio, ali ja sa tim nemam nikakve veze, niti ga poznajem - rekao je pretučeni Nišlija.

Prokupčanin se izgleda našao na optuženičkoj klupi samo zato što ima isto ime i prezime kao i čovek koji se sumnjiči za napad. Sada čeka epilog žalbe.

- Izjavu o mom navodnom učešću u incidentu dao sam u prokupačkom sudu, a na osnovu zamolnice niškog suda da se saslušam. Bio sam začuđen kada su mi rekli šta mi se stavlja na teret, odbio sam sve navode, rekao da i ne znam gde se nalazi objekat u kome se dogodila tuča, da ne poznajem D. I. i da toga dana nisam ni bio u Nišu. To je potvrdila i moja majka - kaže Prokupčanin.

Ističe da posle te izjave on više nije pozivan u sud, pa je pomislio da je sve završeno.

Međutim, pre desetak dana mu je stiglo rešenje u kome se nepravosnažnom presudom proglašava krivim i osuđuje novčano sa 30.000 dinara, uz obavezu plaćanja sudskih troškova.

- Tada sam pozvao advokata i predočio mu čitav slučaj, uložili smo žalbu i sada čekamo odgovor. Nikada ni jedan prekršaj nisam napravio, oženjen sam, imam četvoro maloletne dece i ovo je veliki stres za mene i moju porodicu. Otkud je mene neko povezao i kako sam osuđen na pravdi boga, to mora neko drugi da objasni, ali i, nadam se, ispravi nepravdu - ističe on.

Iz niške policije su za Južne vesti rekli da će proveriti čitav slučaj, odnosno da li je bilo propusta u radu policijskog službenika i dodaju da će se odgovorna osoba sankcionisati, ukoliko se utvrde propusti.

VIDEO: Klinke krale hotdogove na pumpi kada je muškarac pokušao da ih spreči nastao je pakao

(Telegraf.rs/ Južne vesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alo

    10. jul 2019 | 10:21

    Presavij tabak nadji jakog advokata i tuzi bagru.Trazi milionsku odstetu,za povredu casti,dostojanstva,narusen mir,ponizavanje,pretpljeni strah,dusevni mir i sve.Pa ovoj stoki i bagri se mora stati na put.

  • Лицемер

    10. jul 2019 | 10:29

    Шта ту има да се проверава!? Осудили човека без иједног доказа и без суочавања оптуженог и оштећеног. Судију отерати из правосуђа.

  • Ana

    10. jul 2019 | 12:36

    😂😂😂😂😂 jel ovo istina..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA