≫ 

Igor je pokušao da podvali zločin bratu blizancu u Italiji: Zbog pucnjave je uhapšen na Zlatiboru

Igor ima rođenog brata koji živi i radi u Vićenci, a njih dvojica su identični blizanci. Igor je mislio da će to moći da iskoristi, te je dve godine živeo lagodno koristeći njegova dokumenta

  • 0
Igor M., pokušaj ubistva, Velika Plana Foto: Facebook

Igor M. iz Velike Plane uhapšen je na Zlatiboru zbog sumnje da je iz automobila u pokretu pucao na sugrađanina Branka N. zvanog Vlada Buljavi. 

Igor je nakon pucnjave pokušao da pobegne, ali su ga odale fotografije koje je objavljivao na društvenim mrežama.

Pucnjava zbog koje su Igoru stavljene lisice na ruke dogodila se prošlog petka ispred poznatog ugostiteljskog lokala u Velikoj Plani, odakle je žrtva. U trenutku kada je iz lokala izlazio Branko N. zvani Vlada Buljavi, sumnja se da je iz automobila u pokretu zapucao Igor M. iz puške.

Igor M., pokušaj ubistva, Velika Plana Foto: Facebook

Kako se dalje sumnja, Igor M. je automobilom odmah pobegao sa lica mesta, a Branko N. prevezen je u bolnicu gde mu je operisana ruka. Za pucačem je odmah raspisana potraga, a sumnjalo se da se uputio u Crnu Goru kako bi zavarao trag policiji.

Ipak, tri dana kasnije, policija ga je locirala na Zlatiboru, a sudeći po fotografijama koje je objavljivao na društvenim mrežama, nije ostavio utisak nekoga koga juri policija. Između Branka i Igora sukob traje već duže vreme, ali konkretan motiv zbog kog je ovog puta došlo do ranjavanja trebalo bi da utvrdi istraga.

Igor M., pokušaj ubistva, Velika Plana Foto: Facebook

SKRIVANJE U ITALIJI I LAŽNA DOKUMENTA

Igor M. dobro je poznat italijanskim karabinjerima, jer je zbog pljačke u toj državi proveo dve godine u bekstvu. Filmsko skrivanje šokiralo je karabinjere jer se Igor dve godine pretvarao da je njegov brat blizanac, koristeći se njegovim dokumentima.

On je, naime, 2012. godine završio u zatvoru u Italiji. Juna iste godine, puštaju ga iz zatvora uz obavezu da se javi, a on to koristi za beg, verovatno planirajući da se više nikada ne vrati iza rešetaka. Međutim, u međuvremenu mu je stigla presuda zbog pljačke u kojoj je sa još jednim saučesnikom, uz pretnju pištolja, od radnika oteo 2.000 evra.

Zbog tih 2.000 evra Igor se dve godine skrivao od policije, misleći da to čini na pametan način. Naime, Igor ima rođenog brata koji živi i radi u Vićenci, a njih dvojica su identični blizanci. Igor je mislio da će to moći da iskoristi, te je dve godine živeo lagodno koristeći bratova dokumenta, preneli su još tada italijanski mediji.

Međutim, Igor nije računao na to da je policija duže vreme pratila svaki njegov korak. To je shvatio dok se jedne večeri parkirao ispred kuće u kojoj se skrivao u Italiji. Tamo ga je sačekala vojska koja je opkolila ceo kraj.

Njegov saputnik se odmah dao u beg kroz dvorišta i okolne livade i na kraju je uspeo da zavara trag, dok je Igor hladnokrvno policiji dao dokumenta svog brata, misleći da će mu caka i ovog puta uspeti. Nakon višečasovnog pretresa kuće ustanovljeno je da je reč o braći blizancima, a njihov identitet mogao je biti utvrđen samo otiskom prsta.

Kako su tamošnji organi reda u bazi podataka već imali informacije i o njegovom bratu, utvrđivanje identiteta proteklo je brzo.

Igor M., pokušaj ubistva, Velika Plana Na Fejsbuk je postavljao fotografije sa oružjem; Foto: Facebook

PUCNJAVA NA STADIONU

Nekoliko godina ranije, Igor je bio upleten u još jedan incident koji se umalo završio kobno. Februara 2007. godine na terenu FK "Morava" u Velikoj Plani, pucao je na mladića sa kojim se prethodno potukao. U tuči je učestvovala grupa mladića, a Igor je u jednom trenutku izvadio pištolj i pucao Pavlu R. u noge.

Posle ovog incidenta se takođe skrivao, a policija je odmah privela Dejana M, Sašu G. i Nenada Z.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA