Uhapšen "narodni lekar" iz Mališeva: Pacijentkinji tražio 30.000 evra za seanse koje joj je pružio

Lekar je nudio duhovno isceljenje, rešavanje porodičnih problema i slično

  • 0

Policija tzv. Kosova uhapsila je Albanca iz Mališeva, "narodnog lekara", osumnjičenog da je pored nezakonitog obavljanja medicinske delatnosti, zajedno sa svojom suprugom ucenjivao pacijentkinju pokušavši da od nje iznudi 30.000 evra.

M.Z. (1962), iz Mališeva, obavljajući profesiju "narodnog lekara", od oštećene pacijentkinje prisvojio je iznos od šest hiljada evra, u periodu od 2016. do danas, kao nagradu za navodno pružanje medicinskih usluga, navodi se u saopštenju Policije Kosova.

Ovaj "lekar" je u sklopu svojih usluga nudio duhovno isceljenje, rešavanje porodičnih problema i slično. Nakon određenog vremena, kako navode iz policije, koristeći podatke koje je saznao od oštećene tokom "seansi izlečenja", uz pomoć svoje supruge, počeo je da je ucenjuje i da preti da će joj uništiti porodicu ukoliko mu ne donese iznos od 30.000 evra.

Policija je izvršila pretres prostorija u kojima je osumnjičeni obavljao "profesiju" kao i njegovu kuću u Mališevu i oduzeti su dokazi, koji će, kako se navodi u saopštenju, biti iskorišćeni u daljem sudskom postupku.

Prema podacima koje je policija pribavila, osumnjičeni se bavio i veterinarskom delatnošću.

Uhapšenom je određen 48-časovni pritvor, a tzv. Policija Kosova apelovala je na druge potencijalne žrtve prevare da slučaj prijave policiji.

(Telegraf.rs/Kossev)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA