≫ 

Knjaževac strepi od krvne osvete: Nenad je zbog jedne rečenice počeo da ubija, sukob traje pola veka

Jastreba Asanovića ubio je tast Nenad Ronić, a njihove porodice u sukobu su već pola veka

  • 2
Jastreb Asanovic Foto: Facebook/Jastreb Asanovic

Tri dana od jezivog masakra koji je počinio Knjaževčanin Nenad Ronić (63), kada je iz "kalašnjikova" ubio zeta Jastreba Asanovića (38) i unuka Ivana Ronića (18), a teško ranio još dve osobe, žitelji ovog naselja strahuju da će se krvavi niz nastaviti i da je moguća krvna osveta.

Naime, kako pričaju zabrinuti meštani, većina porodice ubijenog Asanovića živi u inostranstvu i "strahuju da ovaj zločin neće zaboraviti tek tako".

- U Nemačkoj živi većina Jastrebovih rođaka, a tamo su i Nenadova deca - ćerka i sin sa svojim porodicama... Možemo samo da se nadamo da će se obe familije opametiti i pokušati da krvavi sukob ostave iza sebe - kažu meštani.

Komšije ove porodice objašnjavaju i da je sukob Nenadove porodice sa Jastrebovim rođacima počeo pre više od pola veka.

- Taj sukob Nenadove familije, koja je nekada bila Stojanović pa su prezime promenili u Ronić, sa Pavlovićima, Jastrebovim rođacima po majčinoj liniji, traje sigurno pola veka. Ni Nenadu, ni sinu, nije se svidelo što je Monika pobegla za Jastreba, jer su smatrali da je zetova familija siromašna, a uz to on je već imao decu - obašnjavaju komšije motive sukoba između dveju porodice.

Inače, do krvavog pira je došlo kada je Nenadu, navodno sin, rekao kobnu laž, da je Ivan Ronić u tuči ubio maloletnog brata od ujaka. Najstariji Ronić je zbog toga poludeo, otišao po "kalašnjikov" i otvorio vatru na porodicu.

Osumnjičeni Ronić nije želeo da otkrije od koga je, kada i kojim povodom nabavio automatsku pušku AK-47, iz koje je u zeta, dvojicu unuka i suprugu jednog od njih ispalio 30-ak hitaca, kao ni ostalo oružje i bombu.

Ni komšije osumnjičenog Ronića nisu znale da on u kući drži "kalašnjikov".

Da su znali, kažu za "Blic", sigurno bi na to ukazali svim ljudima iz romskog naselja, ali i policiji koja sada, zbog moguće odmazde, čuva ubičinu kuću.

- Strašno je sve to što se desilo. Jadna Monika je u trenutku izgubila najstarijeg sina, muža, mlađi sin i snaja koja se tek porodila ranjeni su. Nenad je hteo da ubije i nju, a samo spletom srećnih okolnosti, što ga je komšija razoružao, ona je ostala živa. A kako joj je, samo ona zna, i ne dao bog nikome to što je ona doživela. Odveli su je u Niš da vidi sina i snahu, a ovde je samo gledala u jednu tačku. Nije se pomerala, kao ni Jastrebovi roditelji, Ivanovi baba i deda, Ljiljana i Dragan - kažu rođaci i dodaju da se nadaju da će se maloletni B. J. (15) i snaha Romana, u koje je zlotvor takođe pucao, oporaviti.

- Sin ga je, priča se u naselju, provocirao time, a Nenad je reagovao rečima "volim vas oboje, ali tebe malo više". Nakon toga uzeo je oružje i otišao do ćerkine kuće gde je počinio krvavi pir - objašnjavaju komšije.

VIDEO: Nikada objavljeni snimci Maje i Mihajla ubijenih u Centru za socijalni rad u Rakovici

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA