≫ 

Izrečena presuda Dejanu Markoviću zbog nesreće u Strahinjića bana. Dobio je kućni pritvor

Marković je pobegao sa lica mesta, a nešto kasnije je uhapšen na graničnom prelazu Kladovo, na granici između Srbije i Rumunije

  • 16

Dejan Marković, čovek koji je 27. juna izazvao saobraćajnu nesreću u Ulici Strahinjića Bana u kojoj su povređene četiri osobe, potpisao je sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu sporazum o priznanju krivice na osnovu koga je osuđen na godinu dana kućnog pritvora i oduzeta mu je vozačka dozvola na šest meseci.

Marković je sporazumom priznao da je počinio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a kaznu kućnog zatvora izdržavaće bez elektronskog nadzora.

U sporazumu se ističe da je Marković vozilom BMW, krećući se neprilagođenom brzinom u Ulici Strahinjića Bana, najpre udario u drugi automobil, pa izleteo van kolovoza gde je naleteo na još jedan parkiran automobil.

Strahinjica Bana, saobracajna nesreca Foto: Mateja Beljan

Od siline udarca parkirani automobil je uleteo u letnju baštu ugostiteljskog objekta „Krem de la krem“.

Kao posledica nezgode, S. M. je zadobila prelom ilijačnog krila karlice, S. M. komociju mozga, maloletna M. M. razderotine na glavi, a N. DŽ. frakturu nosne kosti.

Marković je pobegao sa lica mesta, a nešto kasnije je uhapšen na graničnom prelazu Kladovo, na granici između Srbije i Rumunije.

Incident je privukao veliku pažnju medija koji su sa lica mesta pisali da je jedan čovek, koji je sedeo u kafiću, bio zarobljen između automobila i zida zgrade, dok su pod automobil podleteli žena i njeno dete.

Strahinjica Bana, saobracajna nesreca Foto: Mateja Beljan

Na brojnim fotografijama sa lica mesta vidi se nekoliko slupanih automobila. BMW koji je vozio Marković imao je strane registarske tablice.

Presuda kojom je osuđen zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja nije prva za Dejana Markovića. Naime, on je u maju 2014. godine u Požarevcu već osuđen zbog ugrožavanja javnog saobraćaja na uslovnu kaznu zatvora od šest meseci.

(Telegraf.rs/ Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    23. jul 2019 | 12:32

    Bravo Srbijo, samo cuvaj ovakve a mladi neka beza iz zemlje zbog njih. Gde su sada velike sudije sto brane svoju profesiju????

  • Hehe

    23. jul 2019 | 12:27

    Idemooooo Srbijo, idemooooo sudstvo, samo bahato.

  • RICINUS

    23. jul 2019 | 12:38

    Uz ovakvo sudstvo bliži se raspad države

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA