≫ 

U trenu sam ostao bez najbližih... Teške suze Dragutina koji je izgubio ženu, sina i unuke blizance

- Ne pitajte ništa - rekao je penzioner Dragutiin Pešić, ne sluteći da će život izgubiti i njegov drugi unuk

  • 6
Aleksandar Pešić

Foto: Privatna arhiva

Aleksandar Pešić (42), njegova majka Stanica i osmogodišnji sinovi blizanci nastradali su od posledica povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći na auto-putu Beograd - Niš kod skretanja za Požarevac kada ih je u njihov "sitroen", iz još uvek neutvrđenih razloga, udario Adem Smail (49) svojim "folksvagen šaranom".

- Ne pitajte me ništa. U trenu sam ostao bez najbližih. Gde ću, kako ću sam, ne znam kako mi je drugi unuk, znam samo da je povređen.

Ovim rečima drhtavim glasom o saobraćajnoj nesreći u kojoj su nastradali Aleksandar Pešić (42), njegova majka Stanica (75) i sin (8), a teško povređen dečakov blizanac, govorio je Pešićev otac Dragutin.

Na žalost, danas je objavljena još jedna tragična vest - jedini preživeli iz jučerašnje stravične nesreće kod skretanja za Požarevac - osmogodišnji mališan za čiji život su se lekari borili, preminuo je u bolnici.

ALBANAC SE ZAKUCAO U NJIHOVO VOZILO

Ova nesreća dogodila se u subotu oko 10.00 sati na autoputu Beograd-Niš kod skretanja za Požarevac, kada se "folksvagen šaran", finiskih registarskih oznaka, za čijem volanu je bio Albanac sa Kosova Adem Smail (45), državljanin Finske, zakucao u Pešićev "sitroen".

U Smailovom automobilu bili su njegovi žena i dvoje dece, ali srećom niko od njih nije povređen.

Šta je izazvalo saobraćajnu nesreću, još nije poznato, ali su se javile pojedine informacije da je Albanac zaspao za volanom. U svakom slučaju, on je izgubio kontrolu nad vozilom, a automobil u kom je bila porodica Pešić nekoliko puta se prevrnuo, a zatim završio u jarku pored puta.

MOLIO SE DA BAR JEDNO DETE PREŽIVI, PREMNUO IPAK I DRUGI BLIZANAC

Vest o teškoj nesreći tek popodne stigla je u kragujevačko naselje Pivara, odakle su Pešići. Deda Dragutin Pešić, skrhan bolom i prevelikom tugom, primao je saučešće komšija i prijatelja. Za njega nema reči utehe.

Javljeno mu je, kaže, da je otao bez sina, supruge i unuka. Sa teškom mukom priča da je na vestima čuo da se desila nesreća i da se pominje automobil kragujevačkih oznaka.

Zvao je sina, suprugu. Uzalud, niko se nije odazivao na njegove brojne pozive. Najcrnje sumnje obistinile su se kada su mu javljena imena nastradalih u nesreći.

- Molim vas, ne pitajte me ništa. U trenu sam ostao bez najbližih. Gde ću, kako ću sam, ne znam kako mi je drugi unuk, znam samo da je povređen - jedva je prozborio penzioner Dragutin.

Dok starina steže dlanove, komšije ne mogu da veruju da je ovu porodicu zadesila takva nesreća.

- Dugo smo komšije i prijatelji, ali ni sam ne znam šta da kažem Dragutinu, kako da ga utešim - priča jedan komšija za "Novosti".

Inače, stradali Aleksandar bio je, kako saznaju reporteri ovog lista, veoma vezan za blizance, koje su supruga i on dobili posle više godina lečenja. Aleksandru je, saznaje se, i brat preminuo, a živeo je sa majkom Stanicom i ocem Dragutinom.

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA