Ispovest taksiste koga je tinejdžer napao nožem i slupao mu auto u Čačku: Bio je fin, ušao normalno

Rekao mi je: "Čiko, je l nije problem da odem samo do kuće po novac"

  • 2
Napad, taksista Foto: Ozonpress.net

Sinoć oko 22:30 sata vozač Pink taksija R.S. (56) bio je napadnut od strane maloletnog lica M.M. (17) u Ulici Blagoja Nikolića u Čačku, na Sajmištu.  Maloletnik je nakon završene vožnje uz pretnju nožem izbacio iz vozila taksistu, seo za volan i nakon brze vožnje sleteo s puta i udario u zid kuće.

Vlasnik vozila Đorđe Ignjatović kaže za OzonPress da ništa nije slutilo da se radi o nasilnom licu jer je fino i uljudno seo u vozilo na taksi stajalištu i naručio vožnju do kuće na Sajmištu.

Sve se to dogodilo sinoć oko 22:30. Ušao je normalno u vozilo, fino je izgledao. Kada je vozilo došlo do kuće rekao je: Čiko, je l nije problem da odem samo do kuće po novac? Da je bilo šta naslutio kolega on bi otišao. Najmanji problem u našem poslu koji može da se desi je neplaćena vožnja. Dečak se vratio u kola, seo na suvozačko mesto i u momentu se kolegi našao nož ispred lica. On je uspeo nekako rukom da skloni nož i izleteo je iz kola. Dečak je prešao na vozačko mesto, prvo je uleteo na neki plac ispod kuće, da bi posle izašao na ulicu. U brzoj vožnji teško se mimoišao sa jednim vozilom kod pekare Mrvica, tu se zaneo i udario u ogradu i u ćošak jedne kuće - priča Đorđe.

Napad, taksista Foto: Ozonpress.net

Prema rečima policajaca M.M. je već poznat po kršenju zakona u naselju Sajmište, da je hapšen ali da ga je tužilaštvo oslobađalo jer nije punoletan.

- Poenta priče nije da tražim bilo kakvu pomoć već da se skrene na problem sa preteranom zaštitom nacionalnih manjina i lica koja nisu punoletna. Svi treba da budemo jednaki pred zakonom. Njemu recimo policajci nisu smeli ništa. On se nakon nekog vremena pojavio svestan da mu ne mogu ništa i sa komentarom što se vi ljutite. Nije mu prvi put da pravi ovakva dela. Koliko smo čuli, obijana su stovarišta i oštećeno nekoliko aumobila bejzbol palicom. Policajci su odmah znali o kome se radi. Rekli su mi da će da ga privedu, a tužilac će da ga pusti jer nema 18 godina, jer se vodi da je bez roditelja. Ovo je sve za njega bila igrica. U autu je bio novac, tablet, ništa njega nije zanimalo - priča Đorđe.

Napad, taksista Foto: Ozonpress.net

Kako kaže Đorđe, šteta na automobilu je totalna, ali je mala šansa da će uspeti da je naplati.

Deset godina se bavim ovim poslom, moja porodica živi od ovog posla, ali nešto slično nikad nisam doživeo. Šteta je potpuna, možda i bude moglo da se popravi ali je sve to prilično skupo. Plan je da popravim automobil i da nastavim da radim. Mogu da ga gonim privatnom tužbom ali su mi rekli da su oni na socijali i mogućnost nekog izvršenja je nikakva. Ljudi kojima je oštećena ograda će naplatiti štetu od moje polise, što je sasvim u redu, ali meni će registracija biti skuplja ni krivom ni dužnom naredne tri godine. Probaću da vidim sa osiguranjem da ne ide to povećanje na tu polisu ali cenim da je to slaba vajda - kaže Đorđe.

(Telegraf.rs/Ozonpress.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza

    6. avgust 2019 | 16:18

    Necemo mi moci uskoro da izadjemo na ulicu od njih ako vlast ne preduzme nesto.

  • Ja...

    6. avgust 2019 | 16:28

    I on i roditelji da odrade svu nanetu štetu koju je stručnjak napravio, i svakako dan malom da se uvek je po 1 dooobar šamar, da mu uši zvone do sledećeg!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA