≫ 

Snimljen momenat kad carinik nalazi skrivene pare u "audiju": Sprečen unos 70.000 evra na Batrovcima

Upitan da li ima nešto da prijavi, putnik je rekao da nema jer nosi samo lični prtljag

  • 19

Carinici su u saradnji sa policijom 7. avgusta na ulaznoj strani graničnog prelaza Batrovci, sprečili pokušaj unosa gotovo 70.000 neprijavljenih evra u zemlju.

Prekršaj je otkriven u pre podnevnim časovima kada je na red za kontrolu stigao "audi" nemačkih registarskih oznaka kojim je iz Nemačke ka Turskoj putovao jedan nemački državljanin turske nacionalnosti koji je u auomobilu bio sam.

Upitan da li ima nešto da prijavi, putnik je rekao da nema jer nosi samo lični prtljag, a na pitanje koliko novca ima kod sebe, rekao je da se radi o 10.000 evra.

Granični prelaz Batrovci, carinik, carina Foto: Uprava carina

Sumnjajući u njegove reči službenici su odlučili da ipak detaljno pregledaju automobil za koji je ubrzo utvrđeno da je pun neprijavljenih deviza.

Deo neprijavljenog novca, u ukupnom iznosu od 78.915 evra, najpre je otkriven u belim kovertama sakrivenim u kasetama ispod vozačevog i suvozačevog sedišta, a potom i u braon torbici uvučenoj u šupljinu pored akumulatora koji se nalazio u gepeku.

Granični prelaz Batrovci, carinik, carina Foto: Uprava carina

Putniku je vraćeno 10.000 evra, što je dozvoljeni iznos koji ne podleže prijavljivanju, dok je ostatak sume od 68.915 evra u raznim apoenima privremeno zadržan do okončanja postupka.

Podsećamo putnike da unos deviza u Srbiju nije limitiran, ali su svi u obavezi da prijave iznose veće od 10.000 evra - kako pri ulasku, tako i pri izlasku iz zemlje.

Granični prelaz Batrovci, carinik, carina Foto: Uprava carina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pop

    9. avgust 2019 | 15:45

    Kako je lepo i lagano carinik nasao, kao da mu je neko, šapnuo gde stoje evri. Sto bi rekli, iz cuga. Od tolikog auta i stotinu rupa i pregrada u kolima, on se odmah bacio na deo kod rezervnog točka. Hahaha

  • Crnogorac

    9. avgust 2019 | 15:13

    Zamisli ironiju zivotnu... odes u inostranstvo od velikog dobra kod kuce. Drncis, radis po dva posla, odreknes se zivota na par godina. I krenes KUCI, da tu crkavicu krvlju zaradjeno ulozis u kucu, u svoj biznis, da stanes na noge jednom, i dodju ovakvi i oduzmu ti novac... Zemljo zemljo...

  • Mališa

    9. avgust 2019 | 15:16

    Pa ako nije limitiran,zasto da se prijavljuje? I kad neko prijavi da ima 50 000€,onda mu carinici kazu da moze samo 10 000 da unese. Kakva je to logika? 😃

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA