Uhapšen direktor Opšte bolnice Pirot i još 6 ljudi zbog nameštanja postupka javne nabavke

Kako se sumnja, G.P. je naložio svom zaposlenom i članovima komisije da prihvate ponudu preduzeća iz Beograda, iako je bila veća od ostalih

  • 2

U Nišu su danas uhapšeni G. P. (54), odgovorno lice Opšte bolnice u Pirotu, zbog postojanja osnova sumnje da je trgovao uticajem i D. R. (60), odgovorno lice preduzeća "Beolaser" iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da je zloupotrebio službeni položaj u pomaganju.

Policija je podnela i krivične prijave u redovnom postupku protiv petoro članova komisije za sprovođenje postupka javne nabavke u Opštoj bolnici u Pirotu, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili zloupotrebili službeni položaj u pomaganju.

Кrivična prijava podneta je i protiv muškarca (49), zaposlenog u Opšoj bolnici u Pirotu, koji se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja i za kojim policija intenzivno traga.

Opšta bolnica Pirot Opšta bolnica Pirot Printskrin: Google maps

Sumnja se da je G. P. koristeći svoj službeni položaj tražio od muškarca (49) i članova komisije za sprovođenje postupka javne nabavke za kupovinu elektronske ploče, da prvo prihvate ponudu odgovornog lica preduzeća "Beolaser" D. R, iako je bila veća od procenjene vrednosti javne nabavke.

Potom je G. P, kako se sumnja, naložio muškarcu (49) da pocepa prvu ponudu, a pod istim zavodnim brojem od D. R. zaprimi novu ponudu koja je bila prilagođena planiranim sredstvima javne nabavke.

Osumnjičenim G. P. i D. R. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Nišu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ena

    12. avgust 2019 | 15:03

    I onaj Leskovacki isto tako , pa evo ga sada vozika se gradom u dzipu, radi kao da nista i nije bilo ...

  • Dusanka

    12. avgust 2019 | 15:15

    Pa to su sitni, gde su krupne zverke, koje to isto rade??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA