≫ 

Suđenje Jutki nastavlja se u Kruševcu: Bivši čelnik Brusa prvi put u sudu van svoje opštine

Odluku o premeštanju slučaja iz Brusa u Kruševac doneo je Vrhovni kasacioni sud

  • 5

Suđenje Milutinu Jeličiću Jutki, bivšem predsedniku opštine Brus, zbog polnog uznemiravanja Marije Lukić, biće nastavljeno danas u Osnovnom sudu u Kruševcu.

Biće to prvo ročište od kada je proces zbog različitih nepravilnosti izmešten iz bruskog suda i prebačen u Osnovni sud u Kruševcu. Relativno brzo zakazivanje ročišta iznenadilo je Jeličićevu žrtvu Mariju Lukić. U izjavi za "Blic" ona kaže da strahuje od eventualnog odlaganja i prolongiranja suđenja, ali da joj nadu daje to što je prvo ročište zakazano u kratkom roku, što u Brusu nije bio slučaj, već se na prvo suđenje čekalo oko godinu dana.

- Očekujem da će se ročišta održavati u razumnim vremenskim razmacima. Pošto se do sada odugovlačilo i na najrazličitije načine, očekujem da sada sve ide dosta brže i da suđenja budu svakog meseca. Nadam se da će presuda biti do kraja ove godine - navodi Marija Lukić za naš list.

Odluku o premeštanju slučaja iz Brusa u Kruševac doneo je Vrhovni kasacioni sud.

- Tokom vođenja krivičnog postupka u Brusu je došlo do podele određenog broja građana koji podržavaju okrivljenog ili oštećenu što manifestuju okupljanjem ispred zgrade suda sa mogućnošću da eventualno dođe i do fizičkog obračuna, što je sve uticalo na nesmetano vođenje krivičnog postupka, a što sve predstavlja važne razloge za prenošenje nadležnosti - navodi se u obrazloženju VKS.

Marija Lukić Brus Marija Lukić, Foto: Mateja Beljan

Suđenje Jeličiću od starta je bilo praćeno tenzijama, a Jeličićevi saradnici su ispred suda, ali i ispred sudnice, dobacivali, vređali i pretili kako Mariji Lukić, tako i drugim žrtvama u čijim slučajevima optužnice nisu podignute, ali su pozvane da budu svedoci u slučaju Marije Lukić. Trebalo je da upravo one svedoče na poslednjem pretresu u Brusu krajem maja, ali je suđenje prekinuto jer su Lukićeva i svedokinje doslovno prošle kroz torturu.

Tada je advokat Marije Lukić Borivoje Borović tražio izuzeće postupajućeg sudije Mladena Tipsarevića, kao i predsednice suda Ljiljane Stanković jer je, kako je naveo, u bliskim prijateljskim odnosima sa Jeličićem.

Inače, Skupština opštine Brus je 27. juna vratila mandat Jeličiću, nakon čega on može ponovo da se kandiduje za predsednika opštine ili neku drugu funkciju. Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je, međutim, da Jeličić može da bude predsednik te opštine, ali ne kao kandidat naprednjaka.

Jeličić je u razmaku od dve godine Mariji Lukić, koja mu je u to vreme bila sekretarica, poslao čak 15.000 lascivnih SMS-ova. Kada više nije mogla da trpi pritisak, sve je objavila na svom Fejsbuk profilu, ali je nakon pretnje Jutkinih ljudi to povukla. Ipak, ubrzo je pozvana u policiju da da izjavu.

Saslušanje za naletanje kolima 4. septembra

Kako saznaje "Blic", 4. septembra biće saslušanje u vezi sa naletanjem automobila Jutkinog saradnika na Mariju Lukić.

Nakon poslednjeg saslušanja na kojem je trebalo da budu saslušane ostale žrtve čije su krivične prijave odbačene, Marija Lukić doživela je neprijatnost jer je kolima na nju naleteo jedan od Jeličićevih saradnika dok je prelazila pešački prelaz. Za volanom je, kako je rekla kasnije policiji, bio Slobodan Đorđević, koga je prethodno videla u zgradi Osnovnog suda gde je podržavao Jeličića. "Blic" je objavio fotografije na kojima se vide Jeličić i Đorđević dok sede u bašti jednog bruskog kafića.

VIDEO - Žrtva i zlostavljač na metar jedno od drugog: Jutka se nije usudio da pogleda Mariju Lukić u oči u tesnom hodniku

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA