• 0

Uhapšeno više osoba zbog trgovine uticajem u Paraćinu: Primali platu, a radili na drugom mestu

Uhapšeni su D. R. (49), rukovodilac u Upravi za urbanizam, finansije, skupštinske i opšte poslove opštine Paraćin, S. Đ. (62), kao i 35-godišnja žena

  • 0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili su D. R. (49), rukovodioca u Upravi za urbanizam, finansije, skupštinske i opšte poslove opštine Paraćin zbog sumnje da je izvršila krivično delo trgovina uticajem.

Policija je uhapsila i S. Ð. (62) službenika Crvenog krsta u Paraćinu, osumnjičenog za zloupotrebu službenog položaja, dok će zbog istog krivičnog dela protiv tridesetpetogodišnje žene biti podneta krivična prijava.

UTICANJE NA PODREĐENE ZAPOSLENE

Kako se sumnja, D. R. je uticala na neposredno podređene zaposlene da bez pravnog osnova u periodu od 2017. do 2019. godine prime na faktički rad u Odeljenje za lokalnu poresku administraciju opštine Paraćin dve osobe, iako je znala da je jedna imala zaključen ugovor o delu sa Regionalnom agencijom za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, a druga sa organizacijom Crvenog krsta u Paraćinu.

S. Ð. i tridesetpetogodišnja žena su, kako se sumnja, sačinjavali neistinite izveštaje da su ove dve osobe radile u Regionalnoj agenciji za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja i u Crvenom krstu u Paraćinu, iako su znali da one faktički rade u Odeljenju lokalne poreske administracije opštine Paraćin.

NAKNADA OD 775.280 DINARA

Sumnja se da su na taj način te dve osobe neosnovano primile naknadu za rad od 775.280 dinara, iako nisu obavljale poslove u ovim privrednim subjektima.

Osumnjičeni D. R. i S. Ð. su, uz krivičnu prijavu, privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima