≫ 

Najcrnji meseci na srpskim putevima: Za 75 dana poginulo 149 osoba, u avgustu uvek najviše žrtava

U 22.000 saobraćajnih nesreća koje su se dogodile od početka godine poginulo je 310 ljudi

  • 6

U 7.800 saobraćajnih nesreća koje su se od 1. juna dogodile do danas poginulo je 149 osoba, dok ih je 800 povređeno, izjavio je načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov i upozorio da su avgust, oktobar i septembar meseci sa najviše žrtava u saobraćaju.

U 22.000 saobraćajnih nesreća koje su se dogodile od početka godine poginulo je 310 ljudi, a teško je povređeno 1.800, rekao je Arsov na konferenciji za novinare u Udruženju osiguravača Srbije.

Avgust je mesec kada strada najveći broj ljudi, prosečno 62, u oktobru 61, dok je u septembru 58, kazao je Arsov.

EDUKACIJA I PLANSKE KAMPANJE PRE NEGO REPRESIJA

- Represivnim merama ne možemo promeniti ovakvo stanje, zato su važne i edukacija i planske kampanje - rekao je on na konferenciji za novinare i dodao da je takođe važna infrastruktura, kao i da vozilo bude bezbedno i sigurno, pa jedan tehnički pregled godišnje nije dovoljan.

Kao rezultat pojačane policijske aktivnosti otkriveno je 10 odsto više prekršaja koji se odnose na prekoračenje brzine, upotrebu mobilnih telefona, upotrebu pojaseva.

Zamenik načelnika Saobraćajne policije Boban Milinković podsetio je da je alkohol, uz prekoračenje brzine, najveći uzrok posledica koje se događaju u saobraćaju. On je upozorio i na one koji voze bez odgovarajuće dozvole ili bez dozvole.

U 2018. pijani vozači izazvali su 11 odsto nezgoda, rekao on je i dodao da je dobro što je broj onih koji voze pod uticajem alkohola u poslednje četiri godine smanjen sa 16 na 14 odsto.

VIDEO: Evo šta se desi kada šleper brzinom bicikla udari u kolonu ispred sebe

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rico

    16. avgust 2019 | 16:03

    Bolestan narod. Pre neki dan, vozim 52 kmh po naseljenom mestu(ograničenje 50), iza mene kamioncina, nabio mi se u gepek i svira, Blica, da vozim brze... Jednostavno, kod nas si budala kada voziš po ogranicenju, tj smatraju te za budalu, i bukvalno cine da se osećaš neprijatno, jer voziš kako zakon nalaze. To je samo jedan primer, u moru drugih, ali dovoljan da se shvati kakav smo narod u saobraćaju. Kada na svu tu nervozu, neobrazovanost i bahatost, iskompleksiranost itd, dodamo još lose puteve, krseve od automobila koje vozimo, i ne treba da cudi ovakva statistika.

  • Vozac

    16. avgust 2019 | 16:08

    Sta kazu zaduzeni za bezbednost, pre nekih mesec dva su izjavljivali i oni i nebijsa kako se broj nesreca drasticno smanjio povecanjim kazni za pojas, prvu pomoc, oprenu itd sto je vecinom i kaznjavano a veze nema sa stradanjima jedino puni budzet. Dok nam decu u grupama bahati vozaci obaraju kolima beze ostavljajuci uh da bespomocno leze povredjena, policija hapsi i privodi nasilnike a tuzilac oslobadja, sta onda drugo mozemo ocekivati.

  • Zika

    17. avgust 2019 | 05:16

    Kad zakon pocne da vazi i bude isti za sve,onda mozemo necem da se nadamo.Nema zakona,nema sudova nema pravne drzave,nema nista trenutno.Samo se sirotinja kaznjava,za druge zakon ne vazi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA