• 22

Bogdan osumnjičen za ubistvo negira da je planirao svirepi čin: Rekao da ga je Ignjat maltretirao

Na tepisima u sobi u kojoj se dogodilo ubistvo policija je zatekla tragove krvi. Navodno su i roditelji primetili krv kada su stigli sa puta, ali nisu ništa posumnjali

  • 22

Brutalnom bratoubistvu u Šapcu prethodila je svađa braće Ignjata i Bogdana u njihovoj porodičnoj kući u ponedeljak pre podne. "Telegraf" otkriva da je Bogdan priču kako je ubistvo planirao ranije, pa je čak i iskopao raku za svog brata, negirao na saslušanju.

On je, navodi naš izvor, policiji rekao da je Ignjat duže vreme maltretirao celu porodicu, a posebno njega. U trenucima rastrojstva je izazivao svađu i pravio lom po kući, pa cela porodica nije imala mira. Na tepisima u sobi u kojoj se dogodilo ubistvo policija je zatekla tragove krvi. Navodno su i roditelji primetili krv kada su stigli sa puta, ali nisu ništa posumnjali.

Osumnjičeni je navodno, nasmrt pretukao brata u ponedeljak oko deset sati ujutro. Tukao ga je bokserom dok ga nije onesvestio, a onda ga izbo nožem. Telo je sakrio u šupi i isplanirao da ga se otarasi kad padne mrak.

- Roditelji i mlađi brat su se uveče vratili iz Beograda i nije im bilo sumnjivo što nema najstarijeg sina. U zoru, posle tri sata, Bogdan je natovario leš na kolica i krenuo u produžetku Ulice oslobođenja gde je njihova kuća, u pravcu vodovoda sa namerom da telo zakopa - kaže izvor Telegrafa.

Ignjat Gajić

Foto: Telegraf

Nezapamćena tragedija razorila je porodicu uglednog šabačkog profesora i umetnika Petra Gajića i njegove supruge Tanje, uspešne bankarke. Najstarijeg sina Ignjata, koji je preksinoć svirepo ubijen, danas su sahranili, srednji sin Bogdan je u pritvoru kao jedini osumnjičeni za ubistvo rođenog brata i robijaće ukoliko bude osuđen, dok će najmlađi Vidak, sada srednjoškolac, živeti sa traumama zbog porodične tragedije.

- Imali su bogastvo, tri sina, a sad su u žalosti i na velikim mukama. Teško njima šta su dočekali, samo oni znaju kako će sve ovo preživeti - prvo je što kažu susedi iz Ulice oslobođenja u Šapcu. Ljudski sažaljevaju Gajiće i saučestvuju u njihovom bolu, iako su ih veoma malo poznavali.

Oni dodaju da ni sa kim od komšija nisu imali prisniji odnos, ali ni sa kim nisu bili ni u zavadi.

- Oca Petra sam u subotu sreo u obližnjoj pekari. Dobar dan za dobar dan, takav je bio prema komšijama. Nije bio smrknut niti pogubljen tog jutra, kao što je ponekad ranije bio, ali nikada nije prošao da se ne javi. Uvek je bio ljubazan i kulturan. Komšinicu Tanju sam baš retko viđao. Ona je već od zore bila na putu za Beograd gde je radila, a vraćala se uveče - kaže jedan komšija.

Šta je u noći između ponedeljka i utorka prethodilo brutalnom bratoubistvu svedočiće jedino Bogdan Gajić (20), koji je zbog sumnje da je ubio rođenog brata Ignjata u policijskom pritvoru.

Kuća ubistvo Šabac, brat brata

Kuća u kojoj žive Gajići; Foto: Telegraf

Istraga će "sklopiti kockice" nesvakidašnjeg ubistva i odgonetnuti motiv zločina. Navodno su Bogdanu, koji je odličan student psihologije, prekipeli sve češći agresivni ispadi starijeg brata. U trenucima rastrojstva je izazivao svađu i pravio lom po kući, pa cela porodica nije imala mira.

Bogdanu je Okružni javni tužilac odredio policijsko zadržavanje od 48 sati. Tokom prepodneva on nije saslušan.

Iz Policijske uprave Šabac, uz obrazloženje da ne mogu da saopštavaju lične podatke, nisu odgovorili na naše pitanje da li je u ranijem periodu bilo prijava nasilja u porodici Gajić.

Telegraf.rs nezvanično saznaje da Ignjat Gajić ranije nikada nije privođen u policiju, niti je osuđivan.

VIDEO: Ispovest majke transrodnog ubice

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Mrki

    Kada vas neko maltletira godinama, (još i ako se drogira kako neki pišu), voleo bih vas da vidim da ste na mestu ovog dečka. Ne opravdavam ubistvo, ali ako je novinarsko pisanje tačno, malom je prekipelo i to je to. Danas je došlo vreme da kada otac deli šamare, zovete policiju koja krivi roditelje. Kada naprave loše delo, takođe krivi roditelji....ovo je rezultat.

  • Joca BG

    Prvo nije trebalo da dozvole da jedan balavander ako je istina celu porodicu maltretira. Drugo ajde majka kao majka ali otac i jos dva sina kako to nisu uspeli da sprece pogotovo otac. Naravno bavio se cetkicama a ne sinovima...

  • Veteran

    Šta je taj ugledni profesor radio po pitanju sukoba dece, nemoguće je da se prvi put sukobili sada kad ga je ubio mladji brat, takođe i majka, ukoliko je droga uzrok zašto ga nisu odveli na lečenje, kada se desi tragedija onda gotovo..

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima