• 47

Kako će danas da se brani majka ostavljene bebe na saslušanju?

Majka ima pravo da iznese svoju odbranu pred tužiocem, ali i da se brani ćutanjem

  • 47

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas će biti saslušana G.M. (33), koja se sumnjiči da je u ponedeljak ostavila tek rođenu bebu u kontejneru u beogradskom naselju Žarkovo.

Biće saslušana zbog krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju deteta (član 114. stav 9) nakon čega će biti odlučeno da li će tužilaštvo tražiti od suda i da joj se odredi pritvor.

Ona ima pravo da iznese svoju odbranu pred tužiocem, ali i da se brani ćutanjem.

Kako se sumnja, G.M. je dete rodila u stanu bez lekarske pomoći, a potom stavila u kesu i ubacila u kontejner u blizini stana na Čukarici.

Za krivično delo teško ubistvo deteta zaprećena je kazna od 10 do 40 godina zatvora, a prema zakonskim propisima, za delo koje ostane "u pokušaju", kao i ovom slučaju, sud može da izrekne ublaženu kaznu.

Podsetimo, bebu je u ponedeljak u plastičnoj kesi u kontejneru pronašao penzioner Slobodan Cvetković, dok je prema pisanju medija, šetao svog psa.

Beba je potom smeštena u Dečju kliniku u Tiršovoj.

VIDEO: Policajci spasili bebu koju je majka monstrum stavila u kesu i bacila

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Komentari

  • Lila

    Treba da se plasi Boga.

  • Antilicemer

    Licemera pun internet. Da je komentatorima i narodu baš toliko stalo do dece Srbija bi imala ponajveći natalitet a ne jedan od najnižih. Ali kada treba pametovati drugima tu se utrkuju ko će pre i ko će više.

  • Cccc

    Šta se drugi petljaju u tuđi život?Ona je to dete rodila i najviše se žrtvovala za njega od bilo koga drugoga.Drugi neka se bave svojim životom a ne tuđim.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima