≫ 

Stigla odluka sudije: Određen pritvor za majku koja je bebu bacila u kontejner u Žarkovu

Ona je prethodno na saslušanju u tužilaštvu priznala da je bebu ostavila i iznela svoje razloge za takav postupak

  • 3
majka beba kontejner Kontejner, beba ostavljena Žarkovo Foto: Novosti.rs/K. Mihajlović, Pixabay

Viši sud Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana Žarkovčanki G.M. (33) osumnjičenoj da je svoju tek rođenu bebu u ponedeljak ostavila u kontejneru pored svog stana u Žarkovu.

Ona je prethodno na saslušanju u tužilaštvu priznala da je bebu ostavila i iznela svoje razloge za takav postupak, a veštačenja koja treba da uslede pokazaće da li je i koliko bila svesna svojih postupaka.

Sudija za prethodni postupak je doneo rešenje kojim je prema G.M. odredio pritvor zbog uznemirenja javnosti, rekla je za Tanjug portparol suda Tatjana Tešić.

Kontejner, beba ostavljena Žarkovo Foto: Novosti.rs/K. Mihajlović

Na ovo rešenje odbrana ima pravo žalbe u roku od tri dana krivičnom vanpretresnom veću suda.

G.M. se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju deteta (član 114. stav 9) za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora, a prema zakonskim propisima, za delo koje ostane "u pokušaju", kao i ovom slučaju, sud može da izrekne ublaženu kaznu.

Tokom istrage koja treba da usledi biće ispitani svedoci i obavljeno neuropsihijatrijsko veštačenje kao i veštačenja koje treba da utvrde kada je dete tačno rođeno i da li je majka bila u portporođajnoj depresiji...

Kontejner, beba ostavljena Žarkovo Foto: Novosti.rs/K. Mihajlović

Kako se sumnja, G.M. je dete rodila u stanu bez lekarske pomoći a potom stavila u plastičnu kesu i ubacila u kontejner u blizini stana u naselju Žarkovo.

Bebu je u ponedeljak u plastičnoj kesi u kontejneru pronašao penzioner Slobodan Cvetković, dok je prema pisanju medija, šetao svog psa.

Beba je potom smeštena u dečiju kliniku u Tiršovoj.

Inače, G.M. već ima jednog sina od sedam godina i nije socijalno ugrožena. Živi u zajednici sa svojim ocem i oboje su zaposleni.

VIDEO: Policajci spasili bebu koju je majka monstrum stavila u kesu i bacila

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA