≫ 

Stalno se slikao s oružjem: Drug iz vojske progovorio o Davoru, osumnjičenom za masakr u Jabukovcu

Bio je pomalo i plašljiv, poslušan i disciplinovan vojnik, rekao je Duško Ivković

  • 3
Davor Pernić Foto: Facebook

Duško Ivković služio je vojsku sa Davorom Pernićem (35) osumnjičenim da je u zaseoku kod Jabukovca počinio četvorotostruko ubistvo, a za Blic je ispričao da je Davor mnogo voleo oružje.

- Tražio je od nas da ga slikamo sa njegovim oružjem i s oružjem drugih vojnika, a najviše ga je privlačio "škorpion" - naveo j Ivković.

On je za Blic rekao da je Davora upoznao 2004. godine, kada je prebačen u njihovu jedinicu u Nišu.

- Davor je došao krajem 2004. kod nas kao specijalac-izviđač. Bio je toliko ćutljiv da se reč nije mogla izvući iz njega, povučen. Bio je pomalo i plašljiv, poslušan i disciplinovan vojnik. Imao je dva drugara Vlaha s kojima je pričao na vlaškom jeziku - rekao je Duško.

Ipak, Pernićev drug iz vojske navodi da Darko nije bio agresivan i da nikada ne bi rekao da je bio u stanju da nešto tako uradi. Dodaje i da je fotografiju Davora sa minobacačem koju on ima na svom Fejsbuku, a koja se pojavila i u medijima, on napravio.

Prema njegovim rečima, većina Davorovih fotografija nastala je u bazi iznad Bujanovca i Velikog Trnovca, kao i u kasarni u Nišu, gde se fotografisao i sa oružjem drugih vojnika. Međutim, neke od fotografija nisu nastale u vojsci, iako je on obučen u vojničku uniformu.

- Neke slike nisu iz vojske i to mi je bilo čudno. Ima sliku sa šeširom u uniformi koja nije iz vojske. Pretpostavljam da je on negde nabavljao opremu ili se i privatno oblačio tako - dodaje Ivković.

On kaže da su ih kao specijalnu jedinicu učili tihe likvidacije, borilačke veštine i rukovanje raznim oružjem.

- Imali smo gađanja iz "škorpiona", pištolja, kalašnjikova. Sve oružje koje su mu pronašli smo mi koristili u vojsci. Davor se najviše oduševljavao "škorpionom" - kaže Ivković.

Upravo se sumnja da je Davor iz "škorpiona" i iz poluautomatske malokalibarske puške sa prigušivačem počinio četvorostruko ubistvo na imanju Raje Kazimirovića. Osim tog oružja, policija je na salašu njegovog oca Slaviše pronašla i zakopane još dve malokalibarske puške, jednu poluautomatsku i jednu gasnu pušku, kao i veću količinu municije.

Podsetimo, Davoru je u ponedeljak određen pritvor do 30 dana.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    29. avgust 2019 | 22:29

    Americki filmovi imaju uticaj na nas razvoj,stvarno su majstori svog zanata , zaludjese ceo svet,gde rambo ubije sto vojnika,sto realno nije tako ,neunistivi terminator, itd.... tako mnogi se zamisljaju kao te glavne uloge bilo one ratnicke,kriminalne ili ljubavne uloge

  • Dusan

    30. avgust 2019 | 16:54

    Ova je trebao ici na pregovore o Kosovu:)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA