≫ 

Objavljeni rezultati obdukcije porodilje iz Majdanpeka: Tatjana (39) iskrvarila nasmrt

Zbog pogoršanja opšteg stanja pacijentkinje ona je bila intubirana, uz davanje atropina i adrenalina. Međutim, sve to nije pomoglo

  • 36

Tatjana I. (39) iz Majdanpeka, koja je preminula posle porođaja na Odeljenju ginekologije Opšte bolnice u Majdanpeku, umrla je jer je iskrvarila. Ona je neposredno pre toga rodila zdravo muško dete.

Ovo su rezultati obdukcije, koju su uradili stručnjaci Zavoda za sudsku medicinu iz Niša.

Naime, kako prenose Novosti, prema dokumentaciji, nakon što se Tatjana porodila, došlo je do spontanog izbacivanja posteljice, koja je bila cela, ali je došlo do obilnog krvarenja. Porodilja je muško zdravo dete na svet donela u subotu oko 3:20 nakon ponoći.

Preminula je nakon brojnih pokušaja reanimacije oko 6:40.

Kako se navodi u izveštaju, lekari su pokušali da je ušiju, ali tada je došlo do obilnog krvarenja, pa je "pokušano da se uspostavi više venskih puteva", ali tada je došlo do pada krvnog pritiska. Zbog pogoršanja opšteg stanja pacijentkinje ona je bila intubirana, uz davanje atropina i adrenalina.

Međutim, sve to nije pomoglo.

Smrt Tatjane proglašena je u 6:40 u subotu. Nezvanično, sve do dolaska stručnjaka Zavoda za sudsku medicinu iz Niša, telo nesrećne žene čuvala je policija.

Takođe, po nepotvrđenim informacijama, nakon obdukcije, svi nalazi su predati u Tužilaštvu, koje bi trebalo da ustanovi da li je bilo propusta medicinskog osoblja prilikom porođaja Tatjane.

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Natasa

    4. septembar 2019 | 07:16

    Pa verovatno su je kao i u pozarevackoj bolnici prvo pustili da se sama muci na stolu, a posle potodjaja je ostavili samu da lezi na krevetu u hodniku... Tako se ovde radi.. Tuzno je gledati izmucene uplasene zene koje leze po hodnicima dok doktora i babica nema ni na vidiku....

  • Vremena su se promenila

    4. septembar 2019 | 07:12

    Je li ovo ona trudnica čiji je suprug izjavio da je očekivala da je porode carskim rezom zbog godina, ali da nisu hteli? Znamo da je najbolje poroditi se prirodnim putem, ali danas sve češće imamo slučajeve da neke porodilje nisu spremne na to, neke od njih lekari porode carskim rezom tek kad više dođe do opasnosti za bebu pa se dete rodi sa oštećenjima jer su zakasnili, a evo i umiru nam porodilje od krvarenja posle prirodnog porošaja. Porodilje su osetljivije i treba ih poslušati. Saučešće porodici, tužno je i pročitati!

  • Lord

    4. septembar 2019 | 07:38

    Sve ono sto valja od medicinskog osoblja vise nije u Srbiji, ostalu su kasapi koji su dosli do diploma raznim kanalima, doktori koji ne znaju da postave dijagnozu, sestre koje ne znaju da daju inekcije i da izvade krv, a posebno je zanimljivo sudstvo, za koje su lekari bezgresni. Tako ce, naravno, i sada biti. Bolnice su nam postale stratista, ko izvuce zivu glavu-srecan je...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA