Srbima osumnjičenim za šverc 800 kila kokaina određen pritvor do 30 dana

Ova odlika je doneta zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo

  • 2
Zaplena kokaina Foto: MUP Srbije

Odlukom sudije Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu danas je nakon saslušanja odredio pritvor do 30 dana Draganu Đankoviću i Mirku Đankoviću, u okviru istrage kriminalne grupe koja je krijumčarila kokain iz Južne Amerike u Evropu.

- Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu danas je, nakon saslušanja osumnjičenih D. Đ i M. Đ doneo rešenje kojim je osumnjičenima odredio pritvor do 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, a na osnovu člana 211 stav 1 tačka 1 i 3 Zakonika o krivičnom postupku - piše u saopštenju Višeg suda u Beogradu.

Zaplena kokaina Foto: MUP Srbije

Kako se navodi, protiv odluke osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe veću iz člana 21 stav 4 ZKP Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, u roku od 3 dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su izvršili po jedno krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 246 stav 4 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika.

Uhapseni srbi u blizini Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu Foto: Facebook

Podsetimo, srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu protiv Vladislava Funštajna koji je uhapšen u Španiji, na jedrilici kod Azorskih ostrva, zbog sumnje da je organizator kriminalne grupe koja je krijumčarila kokain iz Južne Amerike u Evropu. Naredbom o sprovođenju istrage ovog tužilaštva obuhvaćeni su i Dragan Đanković i Mirko Đanković, koji su uhapšeni u Srbiji, kao i B. I, koji trenutno nije dostupan organima gonjenja, saopšteno je iz tužilaštva.

VIDEO: Srbi uhapšeni zbog šverca 800 kilograma kokaina

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • amerika

    11. septembar 2019 | 20:57

    Odmah ih osuditi na po 20g stogog zatvora...

  • DARKO 100%

    4. septembar 2019 | 18:17

    Da li se zna uopste ko je najveci BOSS,prvo su se izvikali na zemunski klan,posle njega na Darka, pa na onog starca,a sad isplivase neki nepoznati i u svojoj okolini ni manje vise 800 kg,znaci nijedan veliki biznis neide bez toga😉

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA