Umro alkoholičar iz Jakova koji je usmrtio majku: Nastupio "delirijum tremens", nije mu bilo spasa

G. M. je prošle nedelje vozeći pijan sa 3,8 promila alkohola u krvi izazvao saobraćajnu nesreći u Jakovu

  • 6

G. M, koji je prošle nedelje vozeći pijan sa 3,86 promila alkohola u krvi izazvao saobraćajnu nesreći u Jakovu, u kojoj je poginula njegova majka, preminuo je u petak ujutru u Specijalnoj bolnici Okružnog zatvora u Beogradu zbog teškog zdravstvenog stanja usled ranijeg dugotrajnog konzumiranja alkohola.

On je u četvrtak oko 14 sati iz pritvorske ćelije prebačen u Specijalnu zatvorsku bolnicu gde je psihijatar procenio da se kod njega razvija delirijum tremens, usled naglog prestanka konzumiranja alkohola, zbog čega je odmah prebačen na VMA, rečeno je u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

PRIMAO TERAPIJU PREPISANU NA VMA

Sa VMA je oko 22 sata vraćen u Specijalnu zatvorsku bolnicu gde je nastavio da prima terapiju koja mu je prepisana na VMA. Sledećeg jutra, u petak, oko sedam časova, preminuo je.

Njegovo telo upućeno je na obdukciju, a sud i tužilaštvo su obavešteni o ovom slučaju, kažu u Upravi.

Mamurluk, Pijanstvo, Alkohol, Alkoholizam, rakija, Viski, Pijanac Vozio sa 3,86 promila alkohola, Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Delirijum tremens, poznatije kao "ludilo pijanaca", teško je stanje s visokim stepenom smrtnosti usled oštećenja jetre, mozga i drugih vitalnih organa

septembra odredio pritvor. Na saslušanju kod tužioca branio se ćutanjem.

Sumnja se da je G. M, vozeći sa 3,86 promila alkohola u krvi, izazvao sudar u kojem je njegova majka poginula, dok su dve ženske osobe iz drugog automobila povređene.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA