≫ 

Mogući scenario Gruove smrti: Udario je u jedan od stubova kod Pristaništa, naleti vetra bili jaki

Za kajting, bez obzira na vremenske prilike, nisu potrebne nikakve dozvole

  • 3
Gru, saobracajna nesreca, policija, uvidjaj Foto: Telegraf, Facebook

Slavni srpski reper, poznatiji kao Gru, poginuo je danas u Zemunu nakon što je kajtingom upao u vodu.

Pevač, inače strastveni ljubitelj ekstremnih sportova, nastradao je oko 15.20 sati kod Nautičkog kluba Zemun. Njegovo telo pronašli su prijatelji, a Hitna pomoć mogla je samo da konstatuje smrt.

Kako je do nesreće moglo da dođe, i šta se dešavalo na reci u trenutku kada je u Beogradu počelo nevreme, za portal Telegraf.rs objašnjava Petar Srok, član Upravnog odbora (UO) Nautičkog kluba Zemun.

- Nisam najbolje upoznat sa tom nesrećom, ali je moja pretpostavka, s obzirom na to da su radovi na Pristaništu, da se pevač verovatno upetljao ili zabio u neki od stubova koji su tu postavljeni - navodi Srok.

On dodaje da su u tom trenutku udari vetra bili jaki, te da pevač najverovatnije nije uspeo da iskontroliše celu situaciju.

Dalibor Andonov Gru Fotografija sa lica mesta/ Foto: Telegraf

Srok navodi i da, uprkos nevremenu, kajteri ne moraju da dobijaju nikakvu dozvolu da bi vozili rekom.

- Oni prosto izađu na reku. Nije potrebna nikakva dozvola. To kod nas još nije regulisano, koliko sam ja upoznat - navodi naš sagovornik.

Kajting je kombinacija nekoliko sportova (vejkbording, snoubording, jedrenje, paraglajding i skejtbording) i ne treba ga mešati isključivo sa paraglajdingom mada imaju srodnih tačaka.

Kajting (kite - zmaj prvim prev) je u suštini jednostavan jer imate dasku pod sobom, zmaja ili paraglajder iznad sebe i vaše telo je jedina veza između ta dva.

Ali, umesto da lebdite kroz vazduh, krećete se brzo po vodi ili po čvrstom tlu. Njegova popularnost je rasla od sedamdesetih godina prošlog veka, a jedan od glavnih preduslova je konstantan vetar zbog čega je najbliža popularna lokacija u našem regionu - Ada Bojana.

VIDEO: Čamac sa telom poginulog repera Grua

VIDEO: Telo poginulog repera i dalje u čamcu, prijatelji prekrivaju telo

VIDEO: Zbogom, Gru i počivaj u miru!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA