• 17

Suđenje Zoranu počinje 5. novembra: Bio je sa 4 advokata, tvrdi da je nevin. Ponavljao je ove reči

Ročištu su prisustvale samo stranke u postupku, tužilac, Marjanović i njegova četiri advokata

  • 17

Viši sud u Beogradu zakazao je za 5. novembar početak suđenja Zoranu Marjanoviću, optuženom za svirepo ubistvo supruge Jelene, 2. aprila 2016. godine u Borči, pošto je danas okončano pripremno ročište.

Ovo ročište je bilo zatvoreno za javnost i njemu su prisustvale samo stranke u postupku, tužilac, Marjanović i njegova četiri advokata.

Na ročištu je utvrđivano koji će se dokazi tužilaštva i odbrane izvoditi tokom predstojećeg suđenja, a optuženi Marjanović se kratko izjasnio o krivici.

Nakon pripremnog ročišta koje je trajalo okruglo dva sata, Marjanović je sa svojim advokatom izašao pred sud i na pitanje novinara kako podnosi pritisak poručio da ceo proces predugo traje.

- Suviše dugo traje sve ovo, suviše dugo. Ne znam ni sam kako podnosim, verujte - rekao je Marjanović i ponovio da proces previše dugo traje.

Potom je njegov advokat rekao da se njegov klijent pred sudom izjasnio kao nevin.

On od početka ovog slučaja negira da je ubio suprugu, pevačice koja je učestvovala u jednom popularnom muzičkom takmičenju. Marjanović se optužnicom tereti za krivično delo teško ubistvo jer je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči.

Zoran Marjanović, suđenje

Foto: Nikola Tomić

U neposrednoj blizini mesta zločina, prema optužnici, bila je i maloletna ćerka Zorana i Jelene, koja je tog popodneva sa roditeljima došla na nasip Crvenka u Borči. Marjanoviću je proletos sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po od ubistva. I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu i generalno je svojim istupima plenio pažnju "žute štampe".

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već tri i po godine.

VIDEO: Zoran Marjanović stigao u sud

(Telegraf.rs/ Tanjug/ Pink)

Komentari

  • ajde

    Prpa bato!

  • 534

    Šta će nevinom čoveku 4 advokata? Šta će nevinom.čoveku uopšte advokat?

  • Мики

    Почиње позориште у кући.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima