Tužilaštvo zahteva obdukciju radnika iz Kladova: Stradao kada je pokušao da pomogne kolegi?

Stradao je tokom intervencije na fekalnoj stanici, kada je sa trojicom radnika došao da "otčepi" pumpe

  • 0
Odvod, mrtvo telo Foto: Telegraf, AP/Tanjug

Osnovno javno tužilaštvo u Negotinu naložilo je obdukciju S. P. iz Kladova, koji je u sredu ujutru tragično nastradao prilikom intervencije na fekalnoj stanici u Kladušnici. Tužilaštvo je naložilo i da se sprovede uviđaj, kao i da se pribavi izveštaj inspektora zaštite na radu. Na osnovu dokaznih radnji koje, ovom prilikom, budu donete videće se šta je dovelo do ovog nesrećnog događaja.

S. P, poslovođa radne jedinice "Kanalizacija" Javnog preduzeća "Jedinstvo" stradao je tokom intervencije na fekalnoj stanici koja je u nadležnosti Elektroprivrede Srbije, kada je sa trojicom radnika došao da "otčepi" pumpe. Tom prilikom je povređen radnik Dragan Ispirović (53) iz Korbova. Navodno je, po priči nekih od meštana, S. P. sišao da pomogne kolegi. Istraga koja se sprovodi pokazaće da li je nastradali preduzeo kao poslovođa sve mere bezbednosti za sebe i svoje kolege.

Povređeni Ispirović je u sredu ujutru prvi ušao u jamu duboku 12 metara, ali mu je zbog isparenja amonijaka, ugljen-monoksida i drugih toksičnih materija, ubrzo pozlilo. Kako nije imao snage da izađe sa tog mesta, kolege su ga izvukle uz pomoć sajle sa omčom. Ispirović, koji se trenutno nalazi na intenzivnoj nezi odeljenja hirurgije kladovske bolnice, nije siguran da li je uopšte stigao do prve platforme koja se nalazi na tri metra dubine, niti se seća da je neko sišao po njega.

- Nisam imao snage da se zbog vrtoglavice od tih gasova popnem uz stepenice. Spustili su mi sajlu, ali se ne sećam šta je dalje bilo. Imao sam masku, ali su gasovi ušli u nju - priča Ispirović.

Ugušio se radnik u Kladovu Dragan Ispirović Printskrin: Zamedia.rs

Ovaj radnik, srećom, nije zadobio nikakve prelome, ali je zbog boravka u toksičnoj sredini zadržan na daljem lečenju. Dobro se oseća, svi vitalni organi su u dobrom stanju i u bolnici će provesti narednih nekoliko dana.

SAUČEŠĆE PORODICI

Nadležni u JP "Jedinstvo" izražavaju veliko žaljenje i izjavljuju najiskrenije saučešće porodici nastradalog S. P. Kolektiv će, ističu, pružiti nadležnim organima svu pomoć da se istraže okolnosti koje su dovele do ove nesreće. Inspektori Republičke inspekcije za rad iz Negotina, koji su odmah stigli na mesto nesreće, istražuju slučaj, prikupljaju informacije od očevidaca i radnika koji su bili na licu mesta, kako bi utvrdili kako je došlo do ove tragedije.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA