"Pokazaću snimke tvom ocu i bratu, znaće svi ko si i šta radiš": Detalji Fejsbuk ucene geja iz Niša

Nišlija je, smatrajući da je našao srodnu dušu, priznao da je homoseksualac, pa je Vrščaninu počeo da šalje fotografije i video zapise eksplicitnog sadržaja

  • 7
Muskarac, telefon, LGBT Foto: Profimedia, Pixabay

Vrščanin M.I. (23) uhapšen je jer je od homoseksualca (52) iz Niša tokom poslednjih godinu dana iznudio 10.000 evra preteći da će objaviti njegove kompromitujuće fotografije. Užasnuti čovek nakon što mu je predao celokupnu ušteđevinu, podigao je i kredit, ali to pohlepnog ucenjivača nije zadovoljilo.

Shvativši da njegovim mukama neće biti kraja, Nišlija je odlučio da ga prijavi policiji pa je M.I. završio iza rešetaka. Kako saznajemo, Vrščanin je imao više profila na Fejsbuku koje je koristio da namami žrtvu u zamku.

Najpre su komunicirali preko Fejsbuka, a zatim su razmenili brojeve telefona i počeli da razgovaraju preko Vibera. Nišlija je, smatrajući da je našao srodnu dušu, priznao da je homoseksualac, pa je Vrščaninu počeo da šalje fotografije i video zapise eksplicitnog sadržaja.

- Takođe, uspostavio je vezu sa još nekim osobama sa Fejsbuka ne znajući da se radi o lažnim profilima koji takođe pripadaju ucenjivaču. On je to iskoristio i predstavivši se kao policajac, što je čak potvrdio fotošopiranom fotografijom na profilu, kazao Nišliji da je u velikom problemu, ali da će mu on pomoći uz naknadu - objašnjavaju naši sagovornici iz istrage.

Lažni policajac ubedio je prepadnutog čoveka da je zahvaljujući svojoj službi uspeo da sazna da se neke od osoba sa kojima je razgovarao preko Fejsbuka, spremaju da ga ucenjuju, te da će on to sprečiti, ali da mora da mu isplati 500 evra.

Ucena lisice pare evri novac mito Foto-ilustracija: Profimedia/Martin Mehes/ČIF

Nišlija je poverovao, jer je zaista slao fotografije još nekih osobama ne znajući da se i iza tih profila krije lažni policajac. Smatrao je da mu može pomoći, pa mu je preko Post Neta poslao 500 evra. To je samo otvorilo apetit ucenjivaču, pa je nastavio da mu traži pare, a nesrećni gej je pristajao na sve samo da bi sačuvao svoju tajnu.

Na kraju je "otvorio karte" i priznao da je kompromitujući materijal kod njega i počeo da mu otvoreno preti da će ga uvaliti u nevolju. Govorio mu je: "Pokazaću video zapis tvom ocu i bratu, svi će da znaju ko si, kakav si i šta radiš".

- Znajući da se Nišlija bavi poljoprivredom i da ima vredne mašine, zahtevao je da sve proda da bi ga isplatio pa je nesrećni čovek uzeo kredit samo da bi ga namirio, ali se njegova agonija produžavala u nedogled - kažu naši izvori.

Shvativši da je priteran uza zid, Nišlija je odlučio da svog mučitelja prijavi policiji.

- Bilo mu je nelagodno, ali je ispričao svoju muku i zatražio pomoć. Rečeno mu je da plati ucenjivaču traženu sumu, kako bi bio uhvaćen na delu. Kada mu je žrtva javila da mu je platila, Vršćanin je pohitao u poštu da podigne pare, ali čim je to učinio stavljene su mu lisice na ruke - saznajemo iz izvora iz istrage.

Ucenjivaču je nakon saslušanja na predlog osnovnog javnog tužioca određen pritvor do 30 dana. Ukoliko bude osuđen, preti mu kazna zatvora od jedne do osam godina.

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stvarno?

    30. septembar 2019 | 06:19

    honosexualisam nije dobar. mnogo koshta brate.

  • mama

    30. septembar 2019 | 07:11

    Odkud ovom tolika lova da mu daje?

  • Зоран Ловћенац

    30. septembar 2019 | 08:07

    Њега у затвор јер је будала

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA