• 0

Milosav iz Pink Pantera, koji je orobio Duždevu palatu, po regionu pljačkao uz povik Hristos se rodi

Srpska javnost upoznala je Veskovića nakon niza pljački benzinskih pumpi zbog kojih je 2008. godine i osuđen pred Specijalnim sudom na četiri godine zatvora

  • 0

Milosav Vesković, za koga se pretpostavlja da je član kriminalne grupe "Pink Panter" koja je širom sveta postala poznata po spektakularnim krađama, sklopio je sporazum s Tužilaštvom Bosne i Hercegovine kojim je priznao krivicu za pljačke počinjene na teritoriju te zemlje.

Vesković je priznao saučesništvo u pljački transporta novca "Pavlović banke" iz Bijeljine te u pokušaju pljačke novca čiji je vlasnik banjalučka "Nova banka" 2005. godine. Tužilaštvo je na temelju priznanja odlučilo da će Sudu BiH predložiti da Veskoviću izrekne kaznu od osam godina zatvora.

Za Veskovićem (41), koji uz državljanstvo Srbije ima i crnogorsko, u BiH su godinama tragali u sklopu istrage protiv veće skupine kriminalaca poznatom pod nazivom "Lutka", prenosi hrvatski Jutarnji list.

Tom istragom je u BiH obuhvaćeno više od 30 osoba, uglavnom povezanih s pljačkama, trgovinom drogom i iznudama. Njih 13 je 2017. godine osuđeno na više od 100 godina zatvora.

Meksiko, zatvor

Foto: AP/Tanjug

Vesković je godinama bio nedostupan bosanskohercegovačkom pravosuđu, a 2018. izručila ga je Hrvatska, nakon što je u Lepoglavi odslužio trogodišnju zatvorsku kaznu koja mu je izrečena zbog planiranja pljačke u Zagrebu.

U Hrvatskoj je uhapšen 2015, zajedno s trojicom državljana Srbije i dvojicom iz BiH, a osuđeni su da su planirali napad na vozilo za prevoz novca. Za njim traga i Austrija zbog sumnje da je kao član bande "Pink Panther" u tri pljačke ukrao satove i nakit u vrednosti od 1,5 miliona evra.

U PLJAČKE VODIO I BRAĆU

Srpska javnost upoznala je Veskovića nakon niza pljački benzinskih pumpi zbog kojih je 2008. godine i osuđen pred Specijalnim sudom na četiri godine zatvora. Vesković je tada dobio četiri i po godine zatvora, a njegova braća Jovan i Mile na četiri, odnosno tri godine zatvora.

Grupa je uhapšena 9. maja 2006. godine, neposredno posle pljačke benzinske pumpe u Zrenjaninu, odakle su odneli sef težak 500 kilograma i iz njega uzeli bonove za gorivo u vrednosti od 3,94 miliona dinara.

Vesković i njegova grupa dovodili su se u vezu sa jednom od najpoznatih pljački u Srbiji, kada je na Badnje veče 2004. godine grupa lopova upala u ekspozituru jedne banke u Zemunu uz povike: "Hristos se rodi, ovo je pljačka" i ukrali čak 150.000 evra.

(Telegraf.rs/ Jutarnji.hr/ Blic)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima