• 23

Stršljen ubo čoveka (37) iz Ivanjice, ubrzo je umro: Da li je jedna stvar mogla da mu spase život?

Svaka sekunda je bitna kada vas ujede ovaj insekt

  • 23

Ubod stršljena za R.S. (37) iz Crvene gore nadomak Ivanjice bio je smrtonosan. To je prvi slučaj u Ivanjici u skorije vreme da je ubod insekta imao tako fatalan ishod.

Kako u Hitnoj pomoći kažu, problem je što su mnoga mesta toliko udaljena od njih da ne stižu da reaguju na vreme. Pri ubodu insekta reakcija se ne može predvideti, ali svaka sekunda je bitna. Zato iz hitne službe Ivanjica apeluju na građane da ukoliko dođe do ujeda odmah krenu ka hitnoj kako bi njihova intervencija bila što brža.

- Nismo dostupni svima, imamo područja na koja ne možemo da stignemo. Imamo sela koja su udaljena po 40 i nešto kilometara. Mi na takvom mestu posle sat  i po vožnje nismo hitna služba. Osoba alergična na ujed mora hitno da krene ka Hitnoj službi da bismo se našli na pola puta - načelnik Hitne službe Ivanjica, Marijana Lišanin.

- Adrenalin jedini može spasiti čoveku život u tim trenucima. Ljudi koji znaju da su alergični, moraju uvek imati dozu kod sebe - dodaje ona.

Alergolozi upozoravaju da je otrov stršljena sto puta jači od venuma pčele i ose.

Video: Stršljen je ubio pacova brutalnim napadom za tačno 60 sekundi

(Telegrafr.s/ Infoliga)

Komentari

  • Istina ziva

    Saucesce porodici...iznijecu jednu istinitu pricu prilikombkrcenja sume ljeta gospodnjeg 98god obrusio sam gnezdo strsljena u bolnicu su prebrojali 168 uboda dali mi infuziju i otisao kuci ama bas nist mi bilo nije da su komarci bili bar bi se cesao

  • Dragan

    To je Stršljen iz Nju Delhija od Ljubiše Kobasa ! Mogu da narastu i do 4 kg.

  • Una

    Kakva žalost i tuga, mladić od 37 godina.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima