• 52

Glumac Goran Jevtić biće upisan u registar pedofila zbog obljube tinejdžera (16)

- Ukoliko ne ode na izdržavanje kazne, pošto se sada nalazi na slobodi, kazna od deset meseci zatvora koja inače zastareva nakon četiri godine, u njegovom slučaju kazna neće zastariti - rekla je pravnica Maja Atanasković.

  • 52

Srpski glumac Goran Jevtić, osuđen na deset meseci zatvora zbog obljube tada maloletnog dečaka 2014. godine, biće upisan u registar pedofila i neće moći da radi sa maloletnicima, objasnila je advokat.

- On neće imati prava na uslovni otpust i biće upisan u registar pedofila. Moraće da prijavi svaku promenu adrese i neće moći da zasniva radni odnos gde je radni odnos vezan za rad sa maloletnim licima i zabranu uslovnog otpusta - objašnjava pravnica Maja Atanasković.

Goran Jevtić je u martu ove godine osuđen na deset meseci kućnog zatvora bez nanogice, ali mu je kazna preinačena nakon što su on i Tužilaštvo uložili žalbu. Umesto kod kuće, Jevtić će sada kaznu izdržavati u nekom od srpskih zatvora.

- Ukoliko ne ode na izdržavanje kazne, pošto se sada nalazi na slobodi, kazna od deset meseci zatvora koja inače zastareva nakon četiri godine, u njegovom slučaju kazna neće zastariti. To znači da iako bude odlagao kaznu ili bude bio u bekstvu, kazna neće zastariti - dodala je Maja Atanasković.

Podsetimo, glumac je optužen da je u avgustu 2014. obljubio šesnaestogodišnjaka tako što ga je primoravao na oralni seks u toaletu Narodnog pozorišta u Somboru. Incident se dogodio tokom žurke koja je održana u večernjim satima, posle manifestacije Pozorišni maraton.

Istraga protiv glumca pokrenuta je naredne godine, nakon što su slučaj policiji prijavili roditelji dečaka.

Tokom celog procesa, Jevtić je negirao krivicu, a povukao se i iz javnog života. Njegove kolege, uverene da mu je optužba nameštena, potpisivale su čak i peticiju. Na više načina je pokušao da odugovlači sudski proces, ali ga je pravda stigla nakon pet godina.

Zakon o posebnim merama za sprečavanje vršenja krivičnih dela protiv pole slobode prema maloletnim licima, u javnosti poznatiji kao Marijin zakon, usvojen je još 2015. godine. Uprava za izvršenje krivičnih sankcija vodi registar osoba koje su pravosnažno osuđene za silovanje i seksualno uznemiravanje maloletnika.

Marijin zakon nazvan je po maloj Mariji Jovanović koju je 2010. godine silovao i ubio komšija Mladen Ogulinac.

(Telegraf.rs/Blic)

Komentari

  • SS

    Jedino kod nas sudjenja traju godinama.... u normalnim drzavama nije moguce da proces traje godinama!!

  • 937

    Sta god da je bilo ovaj covek mi je odvratan

  • Miroslav

    Ovo nema veze sa krivičnim delom (i poremećajem) zvanim pedofilija. Ovo je klasična obljuba maloletnog lica, još ako ga je častio pićem... Opet kazna od 10 meseci je mala ali opet bolja nego ništa kako je bilo. Ostaje nam nada da ga apelacioni sud neće osloboditi sa objašnjnjem da je kod "njih" spopadanje klinca u wc-u normalna stvar. Ovi što ga brane, sud ga je osudio na osnovu utvrđenih činjenica a ne na osnovu nekakve naše želje za krvlju, rekla kazala i sl.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima