• 24

Baka Coka, koja je usmrtila investitora, posle godinu dana u kućnom pritvoru. Dobila nanogicu

Da je Stojanka puštena iz Centralnog zatvora 30. avgusta, potvrdio je i njen advokat Đorđe Kalanj

  • 24

Stojanka Stojanović (71), poznatija kao baka Coka, posle godinu dana iza rešetaka puštena je u kućni pritvor. Baka Coki je stavljena nanogica, a Više tužilaštvo u Beogradu, posle druge po redu dopune istrage, podiglo je optužnicu kojom joj se na teret stavlja teško ubistvo investitora Zorana Trifunovića (58) u Ulici Vučićev prolaz u beogradskom naselju Zvezdara.

Podsetimo, Stojanovićeva je 2. septembra 2018. godine pucala u investitora i istog dana je uhapšena. Zločin su zabeležile kamere, koje su snimile staricu kako maskirana u muškarca prilazi žrtvi i puca u njega. Osim teškog ubistva, tužilaštvo je starici na teret stavilo i nedozvoljeno posedovanje oružja.

Da je Stojanka puštena iz Centralnog zatvora 30. avgusta, potvrdio je i njen advokat Đorđe Kalanj.

- Optužnica je podignuta za teško ubistvo i nedozvoljeno posedovanje oružja, a moja klijentkinja se nalazi u kućnom pritvoru već više od mesec dana - rekao je advokat.

Za teško ubistvo zaprećena je kazna do 40 godina zatvora.

Izvor otkriva da je baka Coki sud zabranio da napušta kuću u kojoj živi bez prethodnog odobrenja. Komšinica kaže da baka Coku viđa u ulici.

Hapšenje, lisice, žena

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Kaže da je oslobođena za ubistvo

- Videla sam je kako šeta, vidi se da je propala. Popričale smo, pitala sam je kako je, rekla je da je oslobođena za ubistvo - kaže komšinica koju su novinari juče zatekli u blizini Cokine kuće.

Na snimku koji je šokirao Srbiju vidi se kako Stojanka, sa kačketom na glavi i cegerom u ruci, ide u susret investitoru. Kada su prišli jedno drugom, Stojanka je gurnula ruku u ceger, izvadila pištolj i pucala mu u vrat. Kada je pao, pucala mu je u stomak, a zatim prišla još bliže i ispalila mu metak u glavu. Nakon toga je vratila pištolj u ceger i mirno odšetala kući.

- Pošto je kao profesionalac overila žrtvu nasred ulice, Coka se hladnokrvno vratila kući, našminkala se, doterala i zaspala. Tako je dočekala policiju - podseća sagovornik.

Posle hapšenja Coke, njen sin Marko Stojanović izjavio je da je ona godinama bila u sukobu s investitorom. Tvrdio je da je Trifunović prisiljavao Coku da mu proda plac i svoju kuću, jer je na tom mestu hteo da gradi. On je branio majku navodeći da je prijavljivala Trifunovića policiji zbog pretnji i ugrožavanja sigurnosti, ali da niko nije blagovremeno reagovao.

Stojanka i Marko Stojanović

Marko Stojanović, Stojankin sin, Foto: Informer

Marko Stojanović, baka Cokin sin, kaže da psihičko stanje njegove majke nije tačno utvrđeno.

- Moja majka ima 71 godinu, srčani je bolesnik, bolesna je od štitne žlezde, kičme i duševni je bolesnik. Sve ovo je dokumentovano. Jasno je da ona živa ne može dočekati izricanje prvostepene presude - tvrdi sin.

Podsećamo, Marko je tvrdio i da je njegova majka pokušala da plastičnom čašom iseče vene u ćeliji.

Pogledajte snimak ubistva:

(Telegraf.rs / Kurir)

Komentari

  • Pele

    Baba je ubica i tako je treba tretirati . Pozadina može da se uvaži u blažinu kazne ali ipak to je ubistvo.

  • рагнер

    За министра одбране!!!

  • Laki

    Coka u Ćorku !

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima