Priča mladića iz Obrenovca koji je osumnjičen da je ubio bivšeg muža usvojiteljke: Nisam kriv

Davidović je pretučen, uboden u leđa i zadavljen i iz njegovog stana uzeto je 750 evra. Za ubistvo su optuženi M.G. i njegova tadašnja devojka

  • 4
silueta muskarca, muskarac, Ubistvo, mrtvo telo, mrtvak, policijska traka, ispovest Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy, Shutterstock

M.G. (28) osuđen je na 15 godina zatvora zbog ubistva svog porodičnog prijatelja Srboljuba Davidovića (85) 2012. godine u Obrenovcu, koje je navodno počinio. Na zatvorsku kaznu osuđen je 2014. godine, a do danas od 2016. je napolju, jer je, kako kaže, postupak ponovo vraćen, a materijalnih dokaza da je on počinilac nema.

Kako se tada pisalo, Davidović je pretučen, uboden u leđa, najverovatnije makazama, nakon čega ga je ubica zadavio. Iz stana ubijenog uzeto je 750 evra, a stan je potpuno ispreturan. Za ubistvo su optuženi M.G. i njegova tadašnja devojka. Inače, M.G. je usvojeni sin Davidovićeve bivše žene.

M.G. odlučno tvrdi da za ovaj zločin on nije kriv.

- Ja ga nisam ubio. Da jesam, već bih bio na robiji. Vodi se i dalje krivični postupak, jer protiv mene nema materijalnih dokaza, a sve ide s brda s dola, jer su se menjali advokati, sudije, renovirale sudnice. Dokaza protiv mene nema, a ja se i dalje teretim kao prvookrivljeni za to delo - kaže M.G. za Telegraf.rs.

Krvave makaze Davidović je navodno uboden makazama Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER

Kako kaže, Davidovića je upoznao 1998. godine kada ga je usvojila porodica iz okoline Obrenovca.

- Ceo život sam mislio da je Srboljub Davidović samo naš kućni prijatelj. Voleo sam ga kao dedu. Odlazio sam često kod njega, skoro svaki dan. Ipak, tek kada sam uhapšen, kada mi je majka došla u posetu, rekla mi je da je on zapravo njen bivši muž. Nikada mi to ranije nije kazala, a u svim medijima to se sada potencira - tvrdi M.G.

PROBLEMATIČNA DEVOJKA I LOŠE DRUŠTVO

Upitan za svoje ponašanje od pre sedam godina, kada je Srboljub Davidović ubijen, M.G. ga opisuje kao "mladost, ludost, zaljubljenost".

devojcice devojcica tinejdžerke tinejdežke  tinejdžeri ulica beskućnici beskucnice Kako kaže, loše društvo i devojka su odredili njegovu mladost Foto-ilustracija: Shutterstock

- Nikad u životu nisam uzimao drogu, alkohol ili cigare, ali živim u takvom okruženju da nemam gde. Da je to sve na jednom mestu, pa da možeš da odeš na drugo... ali tako je svuda. Svaka druga osoba se drogira, tolike su i "otišle" zbog droge. Ja sam i tada hteo da stvorim svoju porodicu. Upoznao sam, jesam, tu jednu ženu, devojku. I ona je isto lišena slobode kao drugooptužena, kao osoba koja je pomagala počiniocu. Bili smo u to vreme četiri meseca zajedno. I ona me je lagala. Mene su svi lagali - kaže M.G.

U vreme kada je Srboljub ubijen, M.G. nije živeo sa roditeljima, već sa cimerom koji je, kako kaže, bio poznat po problematičnom ponašanju. Bili su povezani preko posla, ali i preko devojke M.G.

- Ona je tu umešala svoje prstiće. I pre ovoga sam zbog nje mogao da završim u zavoru - priča on.

Novac, Evri, Placanje Kada je Srboljub ubijen, iz njegove kue nestalo je 750 evra Foto: Pixabay.com

Haos je, kaže, nastao kada su roditelji pokušali da ga razdvoje od tadašnje devojke i lošeg društva.

- Oni nisu znali da su oni za sitnicu spremni za sve. Zašto? Zbog droge. Moji su dali Srboljubu broj od devojke tog narkomana, cimera kod kog sam živeo. Srboljub je pozvao taj broj i tu je počeo pakao. On se umešao u moj život, da bi pokušao da me iz toga izvuče. Međutim, narkomani, k'o narkomani. Za sitnicu bi... - ne dovršava M.G.

Devojka njegovog cimera, koja je po rečima M.G. u tom trenutku bila na metadaonu, bila je besna zbog poziva.

- Čuo sam kada je mom cimeru rekla: "Jeba*u tom dedi mrtvu majku, ubiću ga, šta on mene uznemirava". U tom trenu nisam tome pridavao pažnju, mada mi je bilo jasno da je Srboljub nju zvao zbog mene. Onda je moj cimer pozvao Srboljuba i predstavio se kao policajac. Uzeo mu je sve podatke, kao i adresu.

"NIJE BILO KRVI NA MOJIM PATIKAMA"

Od poziva do Srboljubeve smrti proteklo je pet, šest sati, kaže on.

- Cimer me je u to vreme non-stop slao po cigare, po neke lekove koje on konzumira, metadon i slično... Kao nije smeo da izlazi iz kuće, jer ga je jurila policija. Verovatno i jeste. Tako me je i tada poslao. Oko sat vremena pre ubistva ja sam otišao u apoteku, u pravcu Beograda. Kada sam se vratio, nije ga bilo tu. Stigli su valjda dok sam bio u toaletu. On i devojka su se svađali, stvari su bile razbacane. Kada sam ušao, on mi je prišao s leđa i pitao me gde sam bio. Podsetio sam ga da me je sam poslao da mu uzmem šta je tražio. U novinama i u optužnicu pisalo je kasnije da je njegova devojka tada videla krv na mojim patikama. Sećam se da sam tada po pogledu i ponašanju svog cimera pomislio da se nešto desilo, ali naravno, ništa ne mogu da tvrdim - kaže M.G.

Saobracajna nesreca, saobracajka, mesto nesrece, uvidjaj, mrtav covek, forenzika Poriče da je bilo krvi na njegovim patikama Foto: Shutterstock

Za Srboljubovo ubistvo saznao je dva dana kasnije, tokom kojih se iz cimerove kuće preselio sa devojkom u Meljak. Te noći je priveden.

- Moja devojka je bila tri, četiri meseca u zatvoru i potom je puštena. Kada sam ja počeo da se branim sa slobode, ona mi je rekla da zna ko je to uradio i da će otkriti. Čujem da je sada osuđena na dve godine, ali ne znam zbog čega. Ja sam u zatvoru bio ukupno četiri godine i tri meseca u kućnom pritvoru. Iz zatvora sam izašao u januaru 2017. godine - kaže M.G.

Iako konačna presuda nije doneta, odlučio je da sada progovori jer više ne može da izdrži da mu "nešto što nije uradio uništava život".

- Ne osećam nikakvu krivicu, ali mi je muka da trpim. Našao sam devojku sa kojom želim da stvorim porodicu, a ona je moje ime pronašla na internetu. Znate kako je, svi te gledaju drugim očima. Sve lepo s tobom, a iza leđa te pljuju. "On je bio u zatvoru", šapuću. Ne mogu da se zaposlim ni u jednoj firmi u kojoj traže potvrdu da nisam osuđivan, i dalje moram da tražim pomoć od roditelja. Ja kao ja to više ne mogu da dozvolim. Ko zna koliko će još ovo trajati, a ja za sve to vreme sam mogao da nađem dobar posao. Osećam se kao da me valjak pregazio. Hoću da imam normalan život, a ne da vučem teret nečega što nisam uradio. Neka robija onaj ko je to uradio - poručuje M.G.

MAJKA M.G. STRAHOVALA ZA BIVŠEG MUŽA

Nakon zločina roditelji M.G. ispričali su za Press da njihov usvojeni sin zapao je u loše društvo, zbog čega su se oni plašili za svoju bezbednost.

- Sa Srbom sam se čula u ponedeljak oko podne. Rekao je da je išao po penziju i da će da prilegne. Pričali smo i rekla sam mu da više ne pušta M.G. u stan, jer ga se plašim. Po podne smo se ponovo čuli, a kada sam ga pozvala oko pola osam uveče, on se nije javljao - kaže M. G, majka M.G.

Ona ističe da je predosetila nesreću i da je zbog toga više od dva sata neprekidno zvala Srboljuba telefonom.

Pucnjava na Zvezdari, zvezdara, policija, uvidjaj, policajac Ona ističe da je predosetila nesreću Foto: Marko Jovanović

- Pošto ga nisam dobila, zvala sam njegove rođake, ali su oni otišli tek u utorak ujutru i našli ga mrtvog. Odmah sam rekla policiji da sumnjam da je ubijen i da moj sin ima neke veze sa tim. Sin me je zvao u četvrtak i ja sam ga pitala gde je, a on mi je odgovorio: „Šta je bilo?" Tada sam mu rekla da je Srba ubijen i da je on osumnjičen, a on je povikao:"Ko ga je ubio? Majka, jesi li ti normalna?" Tada sam mu rekla da je bolje da se preda - rekla je ona.

Ona je tada rekal da veruje da je do ubistva došlo jer je Milan početkom decembra počeo da živi sa S.M.

- Bila sam u bolnici kada mi je sin rekao da se zabavlja sa S.M. U prvom trenutku sam se radovala što je našao devojku, ali kada sam saznala da je starija od njega i da ima dete koje je u hraniteljskoj porodici, protivila sam se toj vezi - kaže Milanova majka, i nastavlja:

- Ubrzo je napustio i posao. Kada sam ga pozivala telefonom, uvek je bio neko sa njim, ili devojka ili prijatelji. Manipulisali su s njim i pravo da vam kažem, plašila sam se da će da nas da ubije. Zvali smo policiju više puta, ali su oni rekli da nema mesta za njihovu intervenciju. Iako više nije živeo kod nas, dolazio je i tražio novca i hranu. Išao je i kod Srbe, koji ga je mnogo voleo i hteo je da mu pomogne. A eto šta se na kraju dogodilo. Ne znam da li ga je on ubio, ali ako se dokaže da jeste, treba da odgovara - rekla je na kraju žena koja je M.G. usvojila 1998. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA