Pretučen predsednik SAKSS-a u Beogradu: 15 taksista me oborilo na zemlju i šutiralo u glavu i rebra

Napad se dogodio u centru grada, kod hotela "Balkan" u sitne sate

Staniša Lazarac

Foto: privatna arhiva

Staniša Lazarac, predsednik Sportskog auto i karting saveza Srbije, pretučen je noćas, oko pola sata posle ponoći, dok je radio na pripremama za takmičenje srpskih reprezentativaca u kartingu na Terazijama u Beogradu. Njega je, kako tvrdi, napalo oko 15 taksista. Kako je rekao, sportski događaj organizuju Grad Beograd i SAKSS, Sportski auto i karting savez Srbije. A sve potrebne dozvole su imali.

Terazije su sinoć od 20 časova zatvorene za saobraćaj zbog postavljanja staze za karting.

- Danas je promocija dece u karting sportu i takmičara. Mi smo radili na postavljanju staze, a onda su neki taksisti počeli da prave probleme. U jednom trenutku se njih 15 zaletelo i mene napalo, išutiralo. Imam povrede glave, rebara... - priča Lazarac.

- To je neka organizovana ekipa, samo odjednom su se pojavila tri, četiri vozila odnekud, nisu mogli da prođu, da probiju barijere i onda su sa svih strana upali, verovatno im je neko rekao da sam ja odgovoran, pa je to pretpostavljam razlog.

izveštaj lekara, Staniša Lazarac

Izveštaj lekara, Printskrin: Staniša Lazarac

Napad se dogodio kod hotela "Balkan" u sitne sate. Pošto je primio prve udarce, pao je na zemlju, a oni su tada, napominje, nastavili da ga šutiraju, ne gubeći vreme na objašnjavanje svojih poteza. Sreća je, kaže, da su pritrčala trojica momaka, neko je viknuo "policija", pa su taksisti uleteli u automobile i počeli da beže, inače ko zna šta bi bilo, priča Lazarac.

Tokom napada je zadobio povrede glave i rebara.

Lazarac će protiv napadača podneti krivične prijave, a u policiju je, kaže, krenuo sa brojevima taksija i registracijama osumnjičenih za napad.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Života

    Gospodin koji je rekao da taksisti nemaju nikakve veze sa incidentom prebijanja predsednika SAKSS-a ( Sportskog auto i karting saveza Srbije) Staniše Lazarca ili ne vidi dobro ili jako puno laže. Bio sam svedok tog nemilog događaja kada su dva taksi vozila ( beli pasat i crni mercedes B klase ) na silu probili plastične barijere, a pritom nisu hteli da saslušaju objašnjenje da se ne može na silu rušiti nešto za šta postoje svi relevantni dokumenti skupštine grada. Na vrlo grub i bezobrazan način u delu ograđenog kao sportska manifestacija koji su trebali da napuste mnogo ranije jer je zatvaranje pomenutog prostora predviđeno još od 20h od kada glase sva validna dokumenta. Zatvaranje pomenutog prostora počelo je malo kasnije zbog odlaska strane delegacije. Određeni broj taksi vozila ispred hotela Zepter nisu hteli da napuste svoju taksi stanicu govoreći da je to njihovo radno mesto oglušujući se o odluke skupštine grada Beograda. 10 do 15 minuta po završetku prvog incidenta stotinak metara od predhodnog incidenta kod hotela Balkan pojavili su se isti taksisti ali bez svojih vozila pod pomognuti sa taksistima sa taksi stanice Balkan i još grupom momaka, njihovim prijateljima, dobacujući i vređajući predsednika SAKSS-a i ljude angažovane na pripremi karting staze. Verujući da može objasniti taksistima da je to skroz pogrešno što su uradili napustio je ograđeni prostor. Tada su oni isti taksisti is predhodnog incidenta nastavili da ga vređaju i više njih krenulo na njega.

  • Zalosno

    Zasto polucija ne reaguje na bahatost taksista. Dali u lepoj Srbiji moze izgleda, scaka budala da izadje na ulicu i maltretira narod,a da ih niko ne sprecava u tome

  • Pop

    Dali su taksisti krivi stovsu svaki dan ubistva! Dali su krivi sto su vam deca postala nasilnici? Dali su krivi sto ste svi vi otisli u p.... Materinu!!!!????

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima