• 25

Milicu (16) iz Sombora je neko zaklao na ulici i odsekao joj kažiprst: Ubica je i dalje na slobodi

Bojim se da nikada neću saznati ko je i zbog čega ubio moje dete, kaže njena majka

  • 25

Somborska pruga i dalje krije tajnu zbog koje je jedna porodica zauvek zavijena u crno. Ono što se sve ovo vreme prepričava je da je tada šesnaestogodišnju Milicu, učenicu Srednje hemjsko-tehnološke škole, kobne večeri 7.oktobra 2010, ubica pratio na putu od centra grada do kuće i kada je skrenula ka kući, prišao joj sa leđa i odveo iza pruge.

Devojčica se lavovski borila, o čemu svedoče brojne posekotine i odsečen kažiprst. Ali on je bio jači. Devojčici je prerezana glavna aorta na vratu i ostavljena je da leži u lokvi krvi.

Iako je zločin otkriven vrlo brzo, ubica je izmakao ruci pravde. Posle ovoliko vremena, devojčicina majka Svetlana Simendić sumnja da će on ikada biti uhvaćen.

- Bojim se da nikada neću saznati ko je i zbog čega ubio moje dete. U policiju odavno ne idem, jer tamo nemaju šta da mi kažu. Poslednje što su mi rekli je da nedostaje motiv i da istraga kreće iz početka, ali to izgleda nije dalo rezultata. Mislim da je propust napravljen na startu i da će, kako vreme odmiče, biti sve teže da se pronađe - priča nam majka Svetlana.

Milica Barašin

Milica Barašin Foto: Naše Novine

Do majke su ovih godina dolazile razne priče, koje joj iznova otvaraju ranu koja se nikada neće zaceliti.

- Jako je strašno kada znate da neko ko je krvnički ubio vaše dete slobodno šeta gradom. Milica bi sada imala 25 godina, možda bi imala već i svoje dete a ovako nemam čak ni njene lične stvari, koje su uzete zbog istrage i nikada mi nisu vraćene. Deda je umro od tuge za njom, druga baka takođe, a ja i baka Stojanka živimo sa nadom da će se nešto desiti i da će ubica biti pronađen. Ali i ta nada polako umire...  – dodaje majka.

Majci su rekli: "Čekamo novi zločin, pa da ga uhvatimo"

Nakon Miličinog ubistva, kako je majka ranije pisala, ispitano je stotine svedoka.

Milica Barašin

Mesto na kom je Milica Barašin ubijena Foto: Naše Novine

- Navodno je ispod njenih noktića pronađen DNK ubice, a postoje i tri očevica. Propust je izgleda napravljen još iste večeri, kada se nisu zatvorile granice, a sumnjam i da su uključene bazne stanice da se provere mobilni telefoni na mestu zločina. Kažu da nemaju DNK u bazi podataka i da se čeka da napravi novi zločin pa da ga uhvate. Mora li još neki mladi život da bude ugašen na ovako strašan način da bi se nešto rešilo...  - pričala je ona kada je od ubistva njene ćerke prošle ni punih godinu dana.

Pismo i crni automobil

Baka Stojanka je pola godine nakon svirepog ubistva svoje unuke otkrila medijima da joj je Milica izvesno vreme pre tragedije u poverenju rekla da se plaši, jer ju je pratio crni automobil iz koga je izašao muškarac i rekao joj da zna gde stanuje.

Milica Barašin

Milica Barašin Foto: Naše Novine

– Rekla mi je da ju je taj čovek uhvatio za ruku i zapretio joj, ali da je uspela da se otrgne. Došla je sva uspaničena, ispričala je mi to u poverenju i zamolila me da ne kažem njenoj mami da se ne bi brinula, jer mnogo radi – rekla je Stojanka isto što su prenele i policiji.

Svetlana je rekla da je tada dobila anonimno pismo u kome joj, navodno ženska osoba, piše o crnom automobilu koji je pratio Milicu.

– Pismo je stiglo pošto je u novinama izašlo da se Milica žalila da je prati crni automobil. Pošiljalac kaže da zna ko vozi taj auto i da se radi o čoveku koji je hapšen, da ima kriminalni dosije ali da i dalje slobodno šeta Suboticom. Kopiju sam odnela u policiju i javnom tužiocu, ali su mi rekli da se radi o „nekoj lokalnoj budali“ i da takve informacije imaju i u policiji, jer je saslušano stotinak ljudi oko slučaja.

Video: Monstrum iz Horgoša danima posle zločina dolazio u kafanu veseo

(Telegraf.rs/Subotica info)

Komentari

  • Suboticanka

    Svake godine iznova tog 7. Okt., prisecamo se male Milice I pitamo se ZASTO ubica nije uhvacen iako se zna ko je... Subotica nije veliki grad... Sve se zna. Mnogo mu je zao sto ovaj slucaj nije resen I. Ece nikad biti!!!

  • James

    Ne volim nasilje,al tom liku bi pruzio sve najgore !!!

  • Srba

    Uzas,da policija nije nasla ovog manijaka .Tako rade samo nedovoljno profesionalni. A vidimp i slucaj one pevacice kao i druge neresene zlocine koji nidu tsko javni postali.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima