• 3

Ubio komšiju Darka municijom za divljač dok se obuvao. To je njegovo drugo ubistvo, a ovo je kazna

Ubici je ovo bio drugi put da je usmrtio čoveka. Supruga žrtve se porodila dva meseca nakon muževljevog ubistva

  • 3

Sudsko veće Višeg suda u Požarevcu osudilo je Toplicu Živkovića (54) iz Prugova na 15 godina zatvora za ubistvo komšije Darka Petrovića (35).

Ova presuda izrečena je u ponovljenom postupku, po odluci Apelacionog suda, a na žalbu odbrane. Nakon prvostepene presude, otac ubijenog Darka, Rajko Petrović, rekao je da je ubica osuđen na maksimalnu kaznu, ali za obično ubistvo, a ovo je trebalo da se okvalifikuje kao teško, jer je izvršeno na podmukao način.

Na drugostepenu presudu Više javno tužilaštvo neće da ulaže žalbu, jer je ono tražilo maksimalnu kaznu od 15 godina, kao što je i presuđeno. Ukoliko se odbrana bude žalila, Apelacioni sud može da potvrdi presudu, da je preinači ili da sam sprovede novi postupak. Pema navodima optužnice ovo ubistvo se dogodilo 30. januara 2016. godine, a rasvetljeno je nakon 40 dana istrage, jer je uzorak DNK, nađen na mestu odakle je pucano, otkrio da je Toplica Živković počinilac.

Lovac, lovača puska

Komšiju je usmrtio dok se ovaj obuvao Foto-ilustracija: pixabay.com

Utvrđeno je da je pucano iz susednog dvorišta, gde je osumnjičeni mogao dobro da osmotri pokojnog Darka. Ubistvo se desilo kada je Darko sa suprugom Draganom, izašao posle večere iz očeve kuće i krenuo ka svojoj, koja se nalazi u istom dvorištu, pored puta. Dok je obuvao patike, Toplica je u njega, sa udaljenosti od 20 do 30 metara, ispalio dva hica iz lovačke puške, patronama za krupnu divljač. Dramlije su pogodile Darka u rame i grudi, a prošle su i pored glave njegove supruge Dragane i završile u zidu trpezaraje Darkovog oca.

Toplica Živković optužen je za ubistvo, a ne za teško ubistvo, jer nije utvrđen motiv, pošto on nije priznao delo za koje se tereti. Osim toga, ni činjenica da je već bio osuđen za jedno ubistvo, ne može da utiče na kvalifikaciju novog dela.

Optuženi Toplica je 1996. godine ubio Novicu Spasića, zvanog Plovan, ispred bifea sportskog kluba u Prugovu. U toku svađe, iz sportskih gaćica izvadio je pištolj i u Spasića ispalio pet hitaca, a onda otišao, pa se vratio i ispalio mu još jedan u glavu. Za ovo ubistvo dobio je 11 godina zatvora, devet za ubistvo plus dve zbog toga što je hicem u glavu „overio“ Spasića, a robijao je u požarevačkog Zabeli.

OSTAVIO TRUDNU ŽENU

U vreme Darkovog ubistva, njegova supruga bila je trudna. Dva meseca posle njegove smrti rodila je zdravog dečaka. Darkov otac tvrdi da je ona zbog stresa usled njegovog ubistva, u osmom mesecu trudnoće doživela moždani udar, zbog čega je operisana.

Video: Lovac preživeo bliski susret sa medvedom

(Telegraf.rs/TPKnews)

Komentari

  • Darko

    Nema doživotne? 😞

  • sasa

    ima vremena da izađe i ubije i trdećeg .

  • djole

    Sa koliko će još tuđih života da ga časti "čuveno" srpsko krivosuđe?

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima