≫ 

Srpskog humanitarca sahranjuju u Obrenovcu 7 meseci nakon što je poginuo u padu aviona u Etiopiji

Identifikacija poginulih je dugo trajala

  • 1

Srpski humanitarac Đorđe Vdović, koji je u martu poginuo u stravičnoj avionskoj nesreći u Etiopiji, biće sahranjen u rodnoj Srbiji sedam meseci posle pogibije. Vdović će na večni počinak biti ispraćen u subotu na Starom groblju u Obrenovcu.

Nesreća se dogodila 10. marta kada se srušio "boing 737" kompanije "Etopijen erlajns". Avion, koji je leteo od Adis Abebe ka Najrobiju, pao je šest minuta po poletanju. Među žrtvama bio je i Vdović, inače rođak pokojnog Ivice Vdovića, muzičara i člana grupe EKV.

Identifikacija poginulih je veoma dugo trajala. Rađena su DNK dokazivanja jer su tela bila u takvom stanju da ih je bilo nemoguće identifikovati na drugačiji način. Đorđeva sestra Ljiljana i ćerka dale su krv, pa je tako utvrđeno da pronađeni ostaci tela pripadaju njemu - rekla je rođaka nastradalog.

Ona je objasnila i da je Lidija otputovala u Etiopiju, te da će ona dopremiti Đorđevo telo u Srbiju.

Đorđe Vdović Sahrana je u subotu, Foto: UN

- On će biti sahranjen na obrenovačkom groblju, na kome počivaju i njegovi rođaci - dodala je rođaka.

Branka Vdović, majka pokojnog muzičara Ivice Vdovića, potvrdila je za Kurir da će Đorđe biti sahranjen kraj njenog sina.

- Đorđe i moj Ivica su braća od stričeva. Ivica je takođe sahranjen na obrenovačkom Starom groblju, kao i njegovi otac i deda - rekla je Branka.

Ostali supruga i troje dece

Đorđe Vdović Imao je troje dece iz dva braka, Foto: Privatna arhiva

Iza tragično nastradalog Vdovića ostala je supruga, kao i troje dece iz dva braka.

- Njegovi sin i ćerka iz prvog braka žive u Beogradu, a sa suprugom Nemicom, s kojom je živeo u Rimu, ima ćerkicu od dve godine. Đorđe je svaki momenat koristio da dođe u Srbiju i bude sa decom - rekao je prijatelj.

Podsetimo, Vdović je na dan nesreće krenuo u Najrobi, gde je sutradan trebalo da počne četvrti skup Ujedinjenih nacija o životnoj sredini.

- Đorđe je bio pravi humanitarac, i to sa velikim iskustvom. Bio je heroj. Radio je kao regionalni službenik za logistiku UN čak 23 godine. Kao pripadnik Gorske službe spasavao je radnike RTS iz bombardovane zgrade 1999.

godine. Bio je izuzetno cenjen - ispričao je rođak.

Video: Pao avion kod Zrenjanina, pilot poginuo

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA