Damjan (17) poginuo kod Loznice dok je spasavao svog druga. Sam nije uspeo da se skloni

Mladić se kretao pešice u društvu svojih prijatelja kada je na njih velikom brzinom naleteo automobil

  • 24
Čovek šeta pored puta gde prolaze automobili Foto: Shutterstock

Maloletni Damjan (17) iz Klubaca kod Loznice, učenik trećeg razreda Srednje tehničke škole na smeru auto-mehaničar, nastradao je u petak uveče na magistralnom putu Šabac-Loznica dok se kretao pešice. Mladić je, kako pišu Novosti, poginuo dok je spasavao svog druga koji je u trenutku nesreće bio pored njega.

Na Damjana je, nezvanično, naleteo automobil lozničke registracije, za čijim je volanom bio Ž. M. (28) iz susednog sela.

Osumnjičeni je imao u sebi 2,32 promila alkohola. Njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, posle čega sledi privođenje dežurnom tužiocu koji će da odluči da li će da traži pritvor od sudije za prethodni postupak nadležnog suda.

Navodno, osumnjičeni se posle udesa udaljio sa mesta događaja, pa se potom vratio.

Kako "Novosti" saznaju od Damjanovog druga Pere S., poginuli momak je te noći bio sa još dvojicom vršnjaka na rođendanu u Lipničkom Šoru. Dok su se putem vraćali kući, na njih je velikom brzinom naleteo automobil, a Damjan je nastradao tako što je prethodno povukao drugara i tako mu spasao život. Sam nije uspeo da se skloni.

Povređeni vršnjak je prebačen u bolnicu i nije u životnoj opasnosti. Treći dečak nije zadobio nikakve povrede.

Istraga je još u toku i očekuje se zvanično saopštenje o tome kako je došlo do tragedije.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    13. oktobar 2019 | 09:13

    Vozač je sin jednog milicionera nadam se da tata neće urgirati da se sin oslobodi krivice ivda će suđenje biti pošteno uništen je jedan mlad život ne dozoli Srbijo da ovo prođe ne kažnjeno

  • Realista

    13. oktobar 2019 | 07:53

    Svako ko skrivi saobraćajnu nesreću sa smrtnim ishodom u alkoholisanom stanju, tretirati kao ubistvo i minimalno 10 god. robije bez prava žalbe. Džaba su novčane kazne, moraju pjandure znati da će zaglaviti na robiju, a ne sad će ovaj majmun dobiti 1-3 godine a izaći za 6 mjeseci.

  • Mirko

    13. oktobar 2019 | 07:10

    Saučešće porodici, ogromna tragedija!!! Zašto ne napišete puno ime osobe odgovorne za ovo strašno delo, a ne inicijale? Ime žrtve ste napisali, a maloletan je.. Strašno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA