≫ 

Olivera Krsmanić zvana Olja Heklerka uskoro na slobodi: Odležala kaznu za ubistvo taksiste

Bila je prva žena u Srbiji koja je prvostepenom presudom osuđena na 40 godina zatvora

  • 17
Olja Krsmanović Foto: MUP

Olivera Krsmanić (35), poznata i pod nadimkom Olja Heklerka, koja je osuđena na 15 godina zatvora jer je ubila taksistu Nezira Šišića (46), odležala je kaznu i izlazi na slobodu sredinom oktobra.

Ona je najpre bila osuđena na 40 godina, ali je Apelacioni sud u Beogradu tu presudu ukinuo 2013. godine. Bila je prva žena u Srbiji koja je prvostepenom presudom osuđena na 40 godina zatvora, navodi "Alo".

Olivera je kaznu izdržavala u ženskom zatvoru u Požarevcu, a kako saznajemo, tamo je na raznim takmičenjima osvojila prve nagrade.

- Bila je uzorna pritvorenica i uprkos svim obavezama je osvojila prva mesta u takmičenjima u šahu, besedništvu, kreiranju modela i raznim sportskim disciplinama - kaže izvor.

U zatvoru ju je redovno posećivao njen beogradski advokat Miroslav Todorović Šera, koji je njen slučaj vodio od početka.

Zatvor, rešetke, lisice Foto: AP/Tanjug

Krsmanićevoj je u Centralnom zatvoru u Beogradu bila cimerka Nataša Ivkošić, poznatija kao Nataša Moskva, bivša snaja Franje Tuđmana. Ivkošićeva je bila u braku sa Igorom Tuđmanom, unukom Tuđmanovog brata, ali su se razveli nakon izlaska zatvora. Kako je Ivkošićeva ranije izjavila, Olivera joj je u zatvoru pomagala i učila je da koristi ćirilicu. Nataša Tuđman je 2013. izdržala šestomesečnu kaznu i vratila se u Zagreb. U srpskom rijalitiju učestvovala je prošle godine.

Ubila taksistu zbog računa od 597 dinara

Olivera Krsmanić je 2007. osuđena na 40 godina robije jer je u noći 12. aprila 2005. ubila taksistu Nezira Šišića. Kada je taksi stigao na Cerak, taksimetar je pokazivao 597 dinara, a Olivera je razmišljala da li da plati vožnju. Izvadila je pištolj i pucala mu u potiljak sa zadnjeg sedišta, ali mu nije uzela novčanik.

Oslobođena za ubistvo radnika na benzinskoj pumpi

Tokom ponovljenog suđenja, svu krivicu je prebacila na suspendovanog policajca s kojim je bila u vezi, dok je za iznude, drogu i ubistvo radnika na benzinskoj pumpi oslobođena. Tada je osuđena na 15 godina zatvora, što je Apelacioni sud kasnije i potvrdio.

Slobodanu Jordanovu, njenom saučesniku, kazna je sa 17 povećana na 20 godina zatvora jer je ubio radnika pumpe Zorana Radovića i ranio policajca Nenada Jelića.

Video: Nikada objavljeni snimci Maje i Mihajla ubijenih u Centru za socijalni rad u Rakovici

(Telegraf.rs / Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kol

    13. oktobar 2019 | 12:00

    Posle ubistva čoveka ova imala ispunjeniji život nego neke žene domaćice. Ona kao da je nagrađena... doškolovala se, iskursirala, najela i napila, naspavala u toplom i to sve na račun radnog naroda ove države. Pitanje je da li je ona kažnjena ili nagrađena? Ljudi moji, nije ona ukrala hleba da jede, ubila je čoveka za sitnicu. Šta je žrtvina porodica dobila?

  • Mićo

    13. oktobar 2019 | 11:18

    Taman da ukoka jos nekoga i posle ce biti vest da je bivsa robijasica!!!alo bre jos 25 god neka lezi!!!

  • Iki

    13. oktobar 2019 | 11:01

    Sada kada bude ubila nekog tog ko je pustio zajedno sa njom na robiju..ubila coveka koji mrava nije zgazio zbog cetiri evra, pa isto to vece ubili i pumpadziju i oni je pustaju na slobodi..za njih dvoje je i cetrdeset godina malo..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA