≫ 

Devojčica (12) iz Sente pretučena pred radnjom tokom odmora. Napali je odrasli, majka sluti razlog

Krenula po užinu na školskom odmoru

  • 5
Devojčica, zlostavljanje, plače, romkinja Foto: Profimedia/Alamy

Dvanaestogodišnja Ž. D. iz Tornjoša nadomak Sente pretučena je danas oko devet časova ispred prodavnice u koju je krenula da kupi užinu za vreme školskog odmora. Kako objašnjava njena majka Aranka D. devojčicu je bez ikakvog povoda napala K. P. (22) koja je prolazila pored prodavnice.

- Moja ćerka je stajala sa drugaricom i htele su da uđu u prodavnicu i kupe užinu kada joj je prišla jedna žena i udarila joj šamar, a zatim joj je počupala kosu i bacila je na beton. Sa njom je bila još jedna žena koja je izgleda isto htela da je udari jer je vikala nešto, ali su prestale kada su videle da moja ćerka plače i onda su otišle – priča uzrujana majka za Blic.

Dodaje da ne poznaje ženu koja joj je napala ćerku niti može da pretpostavi koji je razlog, sem to što je devojčica romske nacionalnosti.

- Jako sam zabrinuta i uplašena. Pozvali smo policiju koja je izašla na lice mesta i napravila zapisnik. Posle toga sam odvela ćerku u ambulantu, ali danas ne radi pedijatar, pa su mi rekli da dođemo sutra. Ne znam šta da radim. Ćerka mi sada spava, ali se požalila da je bole glava, noga i leđa – priča majka pretučene devojčice.

U Policijskoj upravi Kikinda potvrđeno je da je u Tornjošu napadnuta devojčica koju je pregledala lekarska ekipa Hitne pomoći i da policija intenzivno radi na utvrđivanju svih okolnosti koje su dovele do ovog incidenta. Nezvanično, devojčici prilikom pregleda nisu konstatovane vidljive povrede.

Ovim povodom oglasila se i Romska partija čiji je predsednik Pokrajinskog odbora Sebastijan Kurina najoštrije osudio ovaj incident i okarakterisao ga kao još jedan od primera nasilja nad pripadnicima romske manjine.

- Pretučena devojčica ništa nije uradila toj ženi niti je poznaje. Ona je jedno pristojno i vaspitano dete i potiče iz normalne porodice. Otac joj radi u Austriji i imaju sasvim solidna primanja. Jednostavno, žive kao sav normalan svet – kaže Kurina uz napomenu da od nadležnih očekuje hitnu reakciju i primerenu kaznu za ženu koja je napala devojčicu.

- Ako smo mi zaista demokratsko društvo kakvim se predstavljamo, onda očekujemo da su nam svi građani zaštićeni, pogotovo oni najmlađi, bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost i zahtevamo od policije da uhapsi i procesuira ženu koja je napala devojčicu. Ukoliko se to ne desi, spremni smo i da organizujemo demonstracije dokle god se ne kazni ta žena – poručuje Kurina.

Video: Devojčice posle tuče u Barajevu, na Instagramu pričale o detaljima

(Telegraf.rs/ Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JO

    24. oktobar 2019 | 15:19

    Ova od 22 godine joj je baba a ova starija od 32 joj je prababa.

  • Ja

    24. oktobar 2019 | 15:34

    Jasno ko dan, da zenu - devojku od 22 godine treba kazniti. Sta god da je devojcica uradila ne sme sebi da dozvoli da batinja nekoga. Kad je vec hrabra i jaka sto nije izasla na megdan nekom sebi ravnom, dete je uvek lako prebiti. Kazna.

  • Mihailović

    24. oktobar 2019 | 16:06

    Nadam se da će uskoro biti u buvari...barem 24h

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA