• 5

Slobodan majku zakopao zbog devizne penzije, nije uspevao da proda kuću i plac u suvlasništvu?

Zbog nemogućnosti da proda plac i kuću, Slobodan P. je verovatno želeo da zadrži očevu penziju, zbog čega se navodno i odlučio na ovaj paklen plan

  • 5

Slobodan P. zakopao je svoju majku Stevanu zbog boračke, devizne penzije od 1.700 evra, koju je zaradio njegov otac na službi u Sloveniji, a od koje je živeo poslednjih dvadesetak godina. Na taj korak se odlučio nakon što nije uspeo da se dogovori sa komšijama da prodaju plac i kuću u kojoj žive, a koja se nalazi na luksuznoj lokaciji na Dedinju.

Srpska javnost ostala je šokirana vešću da je Slobodan P. (53) zakopao telo svoje majke Stevane u garaži dvorišta porodične kuće na Dedinju. Njega je policiji prijavila bivša supruga koja je videla da kopa nešto u garaži i posumnjala je na najgore. Slobodan je policajcima odmah priznao da je tu sahranio svoju majku jer "nije imao novca za pravu sahranu".

Dan kasnije, komšije su još uvek u šoku zbog ovog jezivog slučaja, a za medije su ispričali neke detalje koji otkrivaju zašto se Slobodan odlučio na tako morbidan čin nakon što je danima majčino telo držao u kadi punoj leda kako bi sprečio da počne da se raspada.

Dedinje, Slobodan Perišić

Uviđaj posle otkrića policije, Foto: Telegraf

Njegov otac je bio vojno lice i radio je u Sloveniji zbog čega je imao veoma visoku penziju od koje su svi živeli. Slobodan se navikao na ta primanja, godinama se snalazio i nije imao stalan posao, zbog čega se verovatno i odlučio na tako nešto - ispričao je jedan njegov poznanik i dodao da je baš zbog te penzije i Stevana svojevremeno odlučila da se odrekne vlastite.

Slobodan je i na druge načine pokušavao da se reši svoje finansijske probleme, pa je tako poslednjih nekoliko meseci, kako priča poznanik, planirao da proda plac i kuću u kojoj su živeli.

Plac je njegov i samo pola kuće

- U ovom delu grada nekada su se gradile kuće zajednički, pa se tako i plac kupovao. Iako je sada plac njegov, kuća koja se na njoj nalazi, podeljena je na dva dela. Slobodan je te komšije poslednjih nekoliko meseci pokušavao da nagovori da prodaju kuću, ali u tome nije uspeo - kaže poznanik koji tvrdi da su pojedini kupci dolazili, ali da niko nije želeo da kupi pola kuće.

Zbog nemogućnosti da proda plac i kuću, kako kaže poznanik, Slobodan je verovatno želeo da zadrži očevu penziju, zbog čega se i odlučio na ovaj paklen plan.

- Dok mu je majka bila živa brinuo je o njoj i negovao ju je. Navikao se na tu penziju jer mu je otac davno umro, pa je cela porodica od toga živela. Radio je razne fizičke poslove, ali nije imao stalan. Bio je i razveden, ima dobrog sina, ali sa ženom nije bio u dobrim odnosima - priča ovaj poznanik.

Kako dodaje, Slobodan je bio "nezgodan čovek", ali, komšije tvrde da nikada nisu mislile da može da uradi tako nešto.

Dedinje, kuća, zakopano telo, Slobodan Perišić

Foto: Telegraf.rs

- Često je bio namršten i nezadovoljan životom. Stalno je pričao o nepravednom sistemu, korupciji i generalno krizi koju pogađa društvo. Od penzije je mogao solidno da živi, ali on, zbog nedostatka posla, svakako nije bio srećan. Finansijski momenat, razvod braka i pomalo sumoran život koji je vodio su ga verovatno naterali na ovako nešto - priča komšija.

Starica preminula prirodnom smrću?

Podsećanja radi, Slobodanova majka Stevana, preminula je 10. oktobra u svojoj kući, najverovatnije prirodnom smrću, nakon čega se njen sin odlučio da njeno telo sakrije i nastavi da prima njenu penziju. Isprva je njeno beživotno telo držao na krevetu u sobi, a zatim ga je prebacio u kadu ispunjenu ledom.

Kada je počeo da se širi nesnosan miris, odlučio je da njeno telo zakopa u garaži porodične kuće u kojoj je živeo, najverovatnije želeći da nastavi da prima njenu penziju. Za to vreme, bivšoj supruzi, koja ga je i prijavila, govorio je da mu je majka u bolnici.

Kako je izvor medija posvedočio, kada je policija došla, Slobodan je vrlo mirno i staloženo razgovarao sa službenicima MUP, iako na trenutke uznemiren. Jasno i direkno je rekao "Zakopao sam je u garaži".

Povremeno vikao na majku

S druge strane, Slobodanova bivša je ispričala da je starica bila nepokretna i da je svu brigu o njoj vodio Slobodan. Međutim, povremeno bi ga čula kako urla na majku, govoreći da više ne može da izdrži pritisak koje je negovanje jedne teško pokretne starice nosilo.

Viši osnovni sud u Beogradu odredio je juče na predlog tužilaštva pritvor do 30 dana Slobodanu P. (53). Pritvor mu je određen zbog opasnosti da će ometati postupak uticanjem na svedoke.

Dedinje, kuća, zakopana žena, Slobodan Perišić

Foto: Telegraf

Branio se ćutanjem

Slobodan P. se juče na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu branio ćutanjem, odnosno iskoristio je pravo da ne iznosi odbranu pred tužilaštvom.

Telo starice je prebačeno na obdukciju i biće utvrđen tačan uzrok i vreme smrti. Tek posle toga biće poznato za koje će krivično delo Slobodan P. biti tačno osumnjičen.

On je zadržan dok ne budu gotovi rezultati obdukcije. Prema saznanjima medija, najverovatnije će biti okrivljen za nepružanje pomoći nemoćnom licu.

Ukoliko se ispostavi da je starica umrla nasilnom smrću, može biti osumnjičen i za najteži zločin - ubistvo. Ako se ispostavi da je nezakonito podizao njenu penziju, i zbog toga može da odgovara.

Video: Snimak uviđaja mesta gde je sin zakopao majku

(Telegraf.rs / Blic)

Komentari

  • Lily

    1700 vojna penzija ne postoji ni u ludilu.. 700da moze biti.

  • Hey

    1.700 Evra mesecno nema penzije ni u Australiji najbogatijoj i najsredjenijoj zemlji na svetu ? Kako tolika penzija iz prosecne zemlje Slovenije na Zapadnom Balkanu iako je u EU To nema ni u Nemackoj ni u Francuskoj itd ...

  • Jms

    Jedna, jedina reč.Parazit.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima