• 6

Maja je otišla kod momka, ujutru su pronađena 4 tela. Posle 12 godina još se ne zna ko ih je ubio

Nije bilo tragova nasilnog ulaska u stan pa se sumnja da su Obradovići bar jednog od ubica poznavali

  • 6

Tanjinu i Slobodanovu stariju ćerku Maju koja je tada imala samo 20 godina, na Svetu Petku 2007. ubio je još jedan neidentifikovani zločinac. Pored nedužne Maje, usmrćeni su i njen mladić Željko (22) i njegovi roditelji Zoran (48) i Dragica (43) Obradović, u porodičnom stanu u Spasenovićevoj ulici u Beogradu.

Te subote Maja je otišla kod svog momka jer je njegova porodica slavila useljenje u novi stan. Sledećeg jutra Milija Veljković, Zoranov prijatelj, našao je njihova tela.

Obdukcija je pokazala da su žrtve ubijene iz dve vrste oružja, što ukazuje na to da su bila dvojica zločinaca. Nije bilo tragova nasilnog ulaska u stan pa se sumnja da su Obradovići bar jednog od ubica poznavali.

Zlikovac je Maji dva puta pucao u glavu, dok su tela Željka, Zorana i Dragice bila izrešetana.

Maja Gostić, Hronika, Maskr

Maja Gostić je imala samo 20 godina kada je ubijena / Foto: Privatna arhiva

Na uviđaju je nađeno 56 čaura, kao i rukavica, za koju se veruje da je pripadala ubici. Utvrđeno je da su ubijeni iz dve vrste oružja.

Policija je takođe pronašla i Zoranovu beležnicu u kojoj je uredno napisano ko mu sve i zašto duguje novac i sumnjalo se da u njoj krije motiv zločina.

Ipak, 12 godina kasnije, ubica još nije iza rešetaka, a agoniju porodice Gostić dodatno produbljuje i to što već dugo vremena nemaju nikakvih novih saznanja o istrazi.

Željko Obradović, Hronika, Maskr

Kod Majinog momka Željka kobne noći slavilo se useljenje / Foto: Privatna arhiva

- Prvih godina policajci su nas zvali. Ali već godinama nema poziva. Ne znam ni da li ko radi na toj istrazi, ni da li možda ima nekih novih saznanja. Ne mogu da verujem da ih je ubio duh, da nije za sobom ostavio nikakav trag. To mi je nepojmljivo - navodi neutešna majka.

Posle zločina je čula različite priče o potencijalnom ubici.

Dragica Obradović, Hronika, Maskr

Usmrćeni su i roditelji mladića Zoran (48) i Dragica (43) Obradović / Foto: Privatna arhiva

- Moje dete nije ni mrava zgazilo i znam da nije bila meta ubice. Našla se u pogrešno vreme na pogrešnom mestu. Takođe znam da porodica Obradović nije bila ni na kakvom lošem glasu.

Napominje da je od početka istrage sumnjala da je motiv zločina Zoranov posao sa stanovima.

Zoran Obradović, Hronika, Maskr

Policija je pronašla i Zoranovu beležnicu u kojoj je pisalo ko mu i zašto duguje novac, sumnjalo se da u njoj krije motiv zločina / Foto: Privatna arhiva

- Ljudi iz kraja su pričali da su se nekoliko dana pre ubistva dvojica muškaraca, po govoru Bosanci, svađali sa Zoranovim poslovnim partnerom. Izveli su ga iz kafane i pretukli, a reagovala je i policija. Komšije su danima ispred zgrade viđali parkiran tamni automobil, u kome su sedela dvojica muškaraca. kakva je njihova uloga u zločinu nije utvrđeno - navodi Tanja.

Tanja je ubeđena da je njenu ćerku i Obradoviće ubila osoba koja ih je poznavala. A ubica kako je utvrđeno nije ušao nasilno - konstatuje majka.

Nadu joj ipak uliva kada čuje kako neki zločin bude rasvetljen posle deceniju i više.

(Telegraf.rs/Blic.rs)

Komentari

  • Idi begaj

    Kao nisi mogli da nadju ubice...e dravo

  • Crna Gora

    Podjes sam u planinu, slomis granu od drveta, vratis se i vec te doceka glas sto si uradio, a ovamo, ne mogu da otkriju ko je ubio ljude.

  • Ja..

    Dobro je da se ova prica barem spominje u novinama, da se ne zaboravi da je jedna porodica zatrana, a da je porodica nesrecne devojke, do kraja zivota zavijena u crno. Ubistvo je neko narucio, a nekome ne odgovara da se sazna ko i zbog cega. Godine prolaze, ali se nadam da ce se nekada rasvetleti ovo monstruozno ubistvo. Majinoj porodici zelim puno snage, da zive i bore se sa tuznom cinjenicom da istina jos nije izasla na videlo, ja se nadam da ce istina na kraju pobediti.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima