• 40

"Bilo je jako teško, Petra su sakrili duboko u šumi": Načelnik policije o potrazi za otetim dečakom

Dejan Kovačević naveo je da je dete skriveno na izuzetno nepristupačnom prostoru

  • 40

Načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević istakao je danas da je potraga za otetim dečakom Petrom Mitrovićem (13) na teritoriji Stare Pazove uspešno okončana u roku od 24 časa.

- Nestanak je prijavljen u subotu oko 23.30 časova i od tog momenta sve policijske snage kako iz Sremske Mitrovice, tako i iz Beograda i Uprave kriminalističke policije, bile su angažovane na pronalasku deteta. Zadatak je više nego uspešno rešen za praktično 24 časa - kazao je Kovačević za televiziju Prva.

Navodi da je u operativnom smislu preduzeto sve, a da što se tiče procesnih radnji ne može da iznosi ništa zbog eventualnog ugrožavanja istine.

U samom momentu, kaže, kada je dete preuzeto nije imalo povrede na sebe, i bilo je dobrog psiho-fižičkog stanja.

- Bilo je jako, jako teško. Dete je bilo sakriveno na izuzetno nepristupačnom prostoru u jednom kamp naselju na Belegišu, nekih 5-6 kilometara kroz šumu. Dete je pronađeno u nedelju u 23 časova i 45 minuta, pa možete da zamislite kakav je to scenario za jednog 13-godišnjaka - rekao je Kovačević.

On kaže da se o radi o licima otmičarima sa teritorije Stare Pazove, koja su lišena slobode, dok je, dodaje, protiv jednog maloletnog lica podneta krivična prijava u redovnom postupku.

- Dva lica su 2000. godište, radi se o mlađim licima, ali očigledno spremnim na sve. Mi smo još jednom pokazali da apsolutno nema prepreka i da svaki zadatak možemo uspešno da rešimo - rekao je Kovačević.

Video: Kidnapovani Petar bezbedno vraćen kući

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • S

    Nesto mi ovaj slucaj sumnjiv,dali je ovo istina.

  • AMG

    Hvala Bogu da si se vratio Roditeljima Ziv I Zdrav.

  • Sloba

    Najstrasnije u celoj prici je sto su otmicari deteta bili mladici koji su ga poznavali. To ukazuje da bi oni sigurno ubili dete posto prime otkup, jer ne bi smeli da rizikuju da ih ono prepozna.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima