• 32

Držali su mu pištolj na slepoočnici, on je pokušao da se suprotstavi: Strašni detalji Petrove otmice

- Bio je vezan lancima. Nudili su mu vodu, čokoladicu i plazmu. Nisu ga tukli, ali ima modrice i podlive od lanaca - ispričao je Goran, Petrov otac

  • 32

Drama koja se 24 sata dovijala u Staroj Pazovi, kada je otet Petar Mitrović (13), uspešno je okončana, a dečak je vraćen kući. Njegov otac ispričao je kakav je pakao prošao njegov maloletni sin, ali i sama porodica.

- To što sam doživeo ovog vikenda ne bih želeo nikome. Motiv za njegovo kidnapovanje su najverovatnije novčana sredstva. Želeli su novac! Sve ih poznajem, nikome se nisam zamerio, niti sam ja ili firma i deca nekome dugovala - rekao je otac Goran za "Alo" sa suzama u očima.

Prema rečima Petrovog oca, dečak je sada dobro, a koliko je jak za svoji 13 godina, pokazuje činjenica da je pokušao da se suprotstavi otmičarima.

Petar Mitrović, pronađen dečak, otmica, Stara Pazova

Petar nakon otmice; Foto: Privatna arhiva

- Petar je sada dobro, zdrav, mentalno jak, on čak sa svojih 13 godina je pokušao da im se suprotstavi. Pokušaću da sklonim negde porodicu na neko vreme. To kobno veče otmičari su ga ga oteli u ulici Branka Radičevića gde i živi, s leđa, vezali su ga lancima, i odveden je u tu napuštenu kuću - priča otac.

On je opisao kakav je užas njegov sin preživeo:

- Bio je vezan lancima, na glavi je imao masku ili džemper, a sve vreme su mu držali pištolj na slepočnici i govorili mu šta da radi. Pokušali su da namame i mog starijeg sina. Kada je Petar otet, starijem sinu su stizale poruke da je Petar na Pažiću, inače igralištu u Novoj Pazovi. Mogao je samo da šalje poruke. Starijem sinu je bilo odmah sumnjivo, jer su u porukama bile reči koje Petar ne koristi, kada je zvao mlađi se nije javljao. Stizale su poruke da stariji dođe da mu pomogne, jer ima nekih problema s devojkom, molim vas dečak od 13 godina - navodi otac Goran.

Petar Mitrović, otmica, Stara Pazova

Prvi susret sa porodicom; Foto: RTV Stara Pazova

Međutim, kada je Petrov brat tražio da se nađu, ali na nekom frekventnom mestu više nije dobijao odgovor. Pozvala je majka i uspela je da ga dobije. Dozvolili su mu da se javi. Rekao je "Mama, na Pažiću sam, sad ću kući". Međutim, u jednom trenutku Petar je izgovorio "Nemojte mi stavljati to na glavu" i prekinula se veza. Porodici je odmah bilo jasno da nešto nije u redu.

- Sve vreme je bio vezan, a otmičari su komunicirali sa njim putem napisanih poruka na papiru, koji su stavljali ispred njega kako ne bi video ko ga je oteo. Nudili su mu vodu, čokoladicu i plazmu. Nisu ga tukli, ali ima modrice i podlive od lanaca. Stavili su mu masku na lice, pa džemper! Međutim, dečak ih je prepoznao krajičkom oka - ispričao je Goran Mitrović za "Alo".

Kuća, Petar Mitrović, otmica

U ovoj kući je bio zatvoren Petar; Foto: Printskrin RTS

Petra su, kako se sumnja, oteli Marko Jovišić sa dvojicom sinova od kojih je jedan maloletan, kao i Aleksa M. (18). Cela drama počela je u subotu oko 23 sata, kada su ga prema sumnjama policije, odvezli u zabačenu i napuštenu vikendicu u Belegišu.

Kuća, otmica, Petar Mitrović

Kuća u kojoj je ibo zatočen nalazi se u Belegišu; Foto: Printskrin RTS

Nakon više od 20 sati potrage, dečak je pronađen živ sa manjim povredama koje su, po svemu sudeći, nastale kada je pokušao da se izbavi iz kandža jezivih otmičara. Sinoć je dovezen ispred Policijske stanice Stara Pazova gde ga je, uz porodicu, dočekao veliki broj građana.

Video: Kidnapovani Petar bezbedno vraćen kući

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Videli tablice putem kamera, a nemogu da vide tablice onog manijaka što divlja po ulicama grada. Već traže od nas da mu se zameramo i prijavimo ga policiji. Ova priča ne pije vodu! Čista bajka!

  • Maki

    Namestaljka... Ono kad mislis da ne mozemo nize da potonemo, a oni te razuvere... Pozdrav sa Tenerifa 😉

  • R R

    Za ovako nesto oca kazniti sa 30 god a oba sina sa po 20. Lepo tata vaspitava sinove kako da dodju do novca i da budu huligani pa se posle cudimo odakle toliki huligani i monstrumi a u stvaei roditelji su ti koji od njih takve naprave, sto je dokaz i ovaj slucaj. U nekoj Drzavi sa jasnim zakonima nijedan ne bi videli dana slobode.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima