• 5

Prerušen u policajca presreo žrtvu i oteo mu pare: Osumnjičen za otmicu Petra već dva puta robijao

Jednom je bio u zatvoru zbog filmske pljačke na Fruškoj gori, drugi put zbog iznude novca na konto lažnog duga

  • 5

Otmičar dečaka iz Stare Pazove, Marko J. (54), koji je uhapšen sa dvojicom sinova, zbog sumnje da je organizovao otmicu 13. godišnjaka je stari znanac policije!

Novosadska kriminalistička policija, u dva navrata, ga je hapsila i uputila na višegodišnje robijanje. Naime, pre 15 godina, napadači, u policijskim uniformama, na obodu Fruške gore, na putu od Iriškog venca ka Banstolu, presreli su kombi beogradske agencije, koji je transportovao novac iz više objekata, po Vojvodini.

Tom prilikom, brutalni razbojnici razoružali su vozača i njegovog pratioca, vezali ih i ostavili u šumi, te, s džakovima para, pobegli u pravcu Velike Remete. "Policijski" golf su zapalili na ulasku u Sremske Karlovce.

Marko Jovišić, otmica, Stara Pazova

Osumnjičeni za otmicu Petra iz Stare Pazove; Foto: Facebook

Svega nekoliko dana kasnije, u velikoj akciji novosadskih inspektora i pripadnika beogradskog odreda žandarmerije, u Staroj Pazovi su uhapšeni Marko J. i 5 članova njegove grupe, među kojima je bio i jedan aktivni policajac - Siniša O.

Ozbiljna kriminalna grupa je istovremeno lišena slobode, pronađen je veći deo para, a zaplenjen je arsenal oružja! Marko je tada otišao na robiju, ali nedugo nakon što je napustio KPD Sremska Mitrovica, ponovo je dolijao.

Petar Mitrović, otmica, Stara Pazova

Marko J. je osumnjičen da je 24 sata kao taoca držao maloletnog Petra Mitrovića; Foto: Telegraf

Pre 4 godine, novosadski inspektori ponovo su ga uhapsili i to u Petrovaradinu, u momentu kada je iznudio novac, na konto nepostojećeg duga, od jednog Novosađanina.

Da podsetimo, Marko J. (54) osumnjičen je da je sa dvojicom sinova, kao i Aleksom M. (18) na ulici oteo dečaka Petra Mitrovića (13) i odveo ga u napuštenu kuću u Belegiš. Otmičari su, kako se sumnja, dečaka vezali lancima i držali mu pištolj na slepoočnici, teravši ga da se dopisuje sa starijim bratom. Na taj način su, navodno, pokušavali da namame i starijeg sina porodice Mitrović, a motiv je najverovatnije bio novac.

Kuća, Petar Mitrović, otmica

Napuštena kuća u kojoj je bio Petar; Foto: Printskrin RTS

Petar je posle 24 sata potrage bezbedno vraćen kući.

Video: Kidnapovani Petar bezbedno vraćen kući

(Telegraf.rs/Kurir.rs)

Komentari

  • markan

    u zemljama istoka njega i negove sinove bi lincivali a kucu i imanje unistili do temelja pa nebi vise niko to uradio

  • Cc

    Ma ovo je sve namesteno zbog politike.

  • Mirko

    Bio je on kao bubica miran na prvoj robiji,bila su dva komandira koji su znali sa njim,ruke im se pozlatile,kakvi profesionalci,deca ih se sigurno!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima