• 17

Podignuta optužnica protiv vaspitačice iz Zvečanske: Preti joj zatvor zbog zlostavljanja deteta

Sumnja se da je vaspitačica 11. jula, svesna protivpravnosti svog dela, grubo zanemarila svoju dužnost zbrinjavanja i vaspitavanja

  • 17

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu optužilo je Ðurđiju A. (23) jer je letos u ustanovi "Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj", dvogodišnjeg dečaka na grub i neprimeren način nosila držeći ga samo jednom rukom i to za nadlakticu, a potom ga tako bacila u krevet, dok je sve vreme drugom rukom držala mobilni telefon.

Njoj se optužnim predlogom tužilaštva na teret stavlja krivično delo "zlostavljanje i zapuštanje maloletnog lica", za koje je zaprećena kazna do tri godine zatvora, rečeno je u tužilaštvu.

Sumnja se da je vaspitačica 11. jula, svesna protivpravnosti svog dela, grubo zanemarila svoju dužnost zbrinjavanja i vaspitavanja, tako što je zlostavljala dvogodišnjeg dečaka N.M. o kojem je dužna da se stara.

Zvečanska, vaspitačica neprimerno se odnosi sa decom

Vaspitačica je u jednom trenutku i fotografisala dete/ Printskrin: FONDACIJA POKRET LEVIJATAN

Ona je noseći mobilni telefon u levoj ruci, u desnoj ruci nosila maloletnog N.M, držeći ga za nadlanicu na grub i neprimeren način, unevši ga u prostoriju tako noseći do kreveta, te ga zatim koristeći samo desnu ruku bacila u krevet, ne prestajući da gleda u mobilni telefon sve vreme dok je nosila i spuštala dete, smatra tužilaštvo.

Zatim je fotografisala drugo dete, koje je bilo u krevecu pored, što je zabranjeno pravilima stacionara, navodi tuzilaštvo u optužnom predlogu.

Alimpijevićeva je u Zvečanskoj radila od aprila ove godine po osnovu ugovora o radu.

Video: Medicinska sestra u Zvečanskoj bacaka bebu i deci fotografiše lica

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Komentari

  • Sonja

    Potrebno je zabraniti joj zapošljavanje u ustanovama koje brinu o deci! Ovakve osobe kaljaju ugled drugih sestara zaposlenih u Zvečanskoj i sličnim ustanovama. Ima divnih vaspitačica koje brinu o toj jadnoj deci kao da su njihova. Neophodan je najstroži nadzor rada svih osoba koje se bave decom. Selekcija prilikom zapošljavanja mora biti izuzetno stroga, početnicima nije mesto u ovim ustanovama. Nedopustivo je da u smeni bude samo jedna sestra, na devetoro ili više dece???

  • Rodja

    U aps,pa tamo nek proba da baca nekog po krevetu.Da vidis kako ce da prodje.

  • Jelena Miljković

    Ne mogu da stavim fini komentar jer sam protiv nasilja i maltretiranja bilo koga a pogotovo dece, pa zato sam mnogo besna i želim joj doživotnu robiju bez mogućnosti pomilovanja

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima