• 29

Maćeha osumnjičenog za otmicu Petra: Lagao je da je na pecanju, u nedelju smo saznali šta je uradio

- Bili su nedostupni, pa smo pomislili da im se sigurno nešto desilo. Tada smo se zaputili na jezero, gde su rekli da se nalaze, ali nam je čuvar jezera rekao da oni nisu bili tamo - rekla je maćeha Snežana

  • 29

Vest o otmici malog Petra Mitrovića i dalje je glavna tema svih razgovora u Staroj Pazovi. Komšije Jovišića iz Njegoševe ulice ne kriju ogorčenje zbog postupka trojice članova ove porodice, koji je, kažu, za svaku osudu. Osumnjičeni su dobili pritvor od 30 dana.

Postupak je, očigledno, iznenadio i članove porodica Jovišić i Mrđa, koji tvrde da nisu mogli ni da naslute šta se dešava.

- Lazar Jovišić se u nedelju pre podne javio majci Nataši i rekao da su on i naš Aleksa na pecanju, jer smo suprug i ja brinuli što se od subote uveče, kada je izašao, nije vratio kući - kaže, za "Novosti", Snežana, koja šest godina živi u braku sa ocem Alekse Mrđe, čiji je sin jedan od osumnjičenih za otmicu Petra Mitrovića.

Kuća, Petar Mitrović, otmica

Dok su roditelji osumnjičenog Alekse misli da je na pecanju, on je ipak bio na drugom mestu; Foto: Printskrin RTS

Ona je dodala i da su pokušavali da ih kontaktiraju putem telefona, ali je sve bilo bezuspešno.

- Pokušavali smo da ih dobijemo telefonom, ali su bili nedostupni, pa smo pomislili da im se sigurno nešto desilo. Tada smo se zaputili na jezero kod Maradika, gde su rekli da se nalaze, ali nam je čuvar jezera rekao da oni nisu bili tamo. Tek kada su u nedelju predveče supruga pozvali u stanicu policije saznali smo šta se desilo - rekla je maćeha uhapšenog Alekse.

Sa druge strane, Lazar Jovišić (86), otac osumnjičenog Marka i Lazarev deda, kaže da je mlađi unuk Nikola (17) pušten nakon saslušanja u policiji, da je kod kuće, a da o starijem sinu i unuku koji je po njemu dobio ime, nema nikakve informacije. Iz kuće Jovišića Markova supruga Nataša izašla užurbanim koracima, ne želeći da daje izjave.

Kuća, otmica, Petar Mitrović

Petar je bio zatvoren u strašnim uslovima; Foto: Printskrin RTS

Komšija koji živi prekoputa Jovišića, Boro Marković kaže da nikada nije imao problema sa njima, da deca kad god bi prošla uvek su mu se lepo javila.

- Deda Lazar ima još jednog sina Iliju, on je totalna suprotnost Marku, nikada nije imao problema sa zakonom - tvrdi Boro.

Marko Jovišić, otmica, Stara Pazova

Osumnjičeni Marko Jovišić (54); Foto: Facebook

Marko Jovišić (54), njegov sin Lazar (19) i njihov rođak Aleksa Mrđa (19), osumnjičeni za otmicu trinaestogodišnjeg Petra Mitrovića iz Stare Pazove, su tokom popodneva saslušavani u Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici i njima je određen pritvor do 30 dana. Na saslušanje nije priveden Jovišićev mlađi sin N. J. (17).

Petar Mitrović, otmica, Stara Pazova

Petar nakon otmice; Foto: Telegraf

Istraga je pokazala da je pronalazak otetog dečaka Petra Mitrovića, ključan bio snimak sigurnosne kamere sa privatnog objekta u centru grada. Najverovatnije, motiv otmice bio je materijalne prirode, jer je porodica Mitrović ugledna i imućna.

Da podsetimo, dečak je otet u Zmaj Jovinoj ulici u centru Stare Pazove u subotu uveče dok se vraćao kući na biciklu, a posle 23 sata potrage policija ga je našla u zabačenoj, napuštenoj kućici u naselju Belegiš.

Video: Kidnapovani Petar bezbedno vraćen kući

(Telegraf.rs/Novosti)

Komentari

  • Alisa u zemlji čudesa

    Bravo za objavu imena i prezimena, treba da se zna ko je otmičar, ubica, silovatelj itd. Samo nastavite tako!!! Mada nije mi jasno zašto često stoje samo inicijali, po čemu se radi selekcija... hm hm

  • Pink Serbia

    Bog da mi oprosti, ali ja mislim da nije bilo nikakve otmice. Već da je ovo sve politička propaganda.

  • 🌚

    Sad će da pecaju u ćeliji. 😉

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima