• 11

Prva hapšenja zbog spaljivanja strnjike: Privedene 4 osobe

Vojvodina je u proteklom periodu bila područje sa najviše požara u Evropi, pokazuju nezvanični podaci NASA-e

  • 11

Za dve nedelje Ministarstvo poljoprivrede objaviće gde su tačno tokom oktobra paljene državne njive koje su zakupili poljoprivrednici na teritoriji Vojvodine. Ministar Branislav Nedimović kaže da su u ovom trenutku najkritičnije u Rumi, Pećincima, Žitištu, Alibunaru, a da su u Sremskoj Mitrovici uhvaćene četiri osobe koje su palile strnjiku.

Na pitanje planira li država da zbog takve situacije uvede neke podsticajne mere, Nedimović odgovara da bi novac ili neku drugu vrstu podrške mogli da dobiju samo oni koji to ne rade, ali ne precizira kada i koliko bi za tu namenu bilo izdvojeno novca iz budžeta.

- Moram prvo imati monitoring. Kad uradim monitoring, onda znam koliko novca, a ne da mi kažete zašto je ministar smislio ovoliko para, a gde mu je zaleđe za to. Sada analiziramo da bismo mogli da pomognemo. Znate, pojedine lokalne samouprave su izdvojile novac za angažovanje većeg broja poljočuvara, možda ćemo uraditi i to i povećati broj poljočuvara i u drugim gradovima - rekao je za N1 Nedimović.

Vojvodina je u proteklom periodu bila područje sa najviše požara u Evropi, pokazuju nezvanični podaci NASA-e. Ovaj deo Balkana, odnosno Srbije, bio je crven kao Amazonija ili istočni delovi Afrike, gde već mesecima bukte požari.

Video: Požar proždire Carsku baru

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Moja malenkost

    Pohapsiti ubice, ne samo zbog ljudi koji ginu zbog bahatosti neradnika , nego i zbog uništavanja i propasti cele planete Zemlje! Sramota, ovako nešto nigde u svetu ne rade!!!

  • Dasa

    Sto ostrije kazniti pocinioce...!!!

  • Draza

    Dali je moguce

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima